tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Selasa, 2 Jun 2009

UMNO PAS:ISU RASUAH AKAN MENENGGELAMKAN PAS DI MANEK URAI

Isu rasuah politik yang dikatakan menular dalam Pas boleh memberi kesan terhadap usaha parti itu mempertahankan kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Manek Urai pada pilihan raya kecil 14 Julai ini.Pendedahan Ketua Dewan Ulama, Datuk Mohamed Daud Iraqi kononnya wujud gejala rasuah menjelang pemilihan dalam parti itu satu tamparan buat Pas yang selama ini rakyat menaruh kepercayaan pada parti Islam Pas dan sudah tentu sedikit sebanyak akan menjejaskan Pas pada prk di Manek Urai.

Seperti kata kata TGNA yang menyarakan pada ahli ahli Pas “Saya cukup setuju perwakilan menolak mana-mana pemimpin mengamalkan politik sogokan, duit kita ambil, tetapi jangan undi orang macam ini, biar akhirnya dia berasa perit, bodoh dan tertipu”.Apakah kata kata TGNA ini merupakan satu galakan pada ahli Pas untuk menerima sumbangan dan hadiah dari mereka yang ingin menjadi pemimpin.

TGNA sendiri mengakui yang rasuah sudah menjalar didalam Pas dan adalah sesuatu yang malang kerana unsur rasuah sudah berlaku dalam PAS semata mata untuk menang jawatan dalam kempen pemilihan calon.Perebutan kuasa dalam Pas kini sangat ketara sehinggakan terdapat pemimpin yang sanggup memberikan hadiah kepada perwakilan bagi mendapatkan sokongan.

Rasuah memang wujud dalam Pas tetapi pemimpin mereka mentafsirkannya sebagai hadiah atau sumbangan.Bagi Pas, mereka akan menggunakan pelbagai kaedah untuk menutup amalan rasuah dalam parti mereka.Dalam Pas semua halal kerana bagi mereka ia hanya berupa sumbangan. Itulah tafsiran Pas.

Bagi saya sedikit sebanyaknya akan ada kesan pada Pas bila prk Dun Manek Urai diadakan nanti.Tentu rakyat Menek Urai akan tidak bertolak ansur dengan apa yang telah berlaku didalam pemilihan Pas.Ini merupakan sedikit kelebihan pada Umno untuk terus mempermainkan isu rasuah dalam parti Pas ini.Bagi saya kalau TGNA dan ketua dewan ulama sudah memperakuinya yang memang wujud gejala rasuah dalam pemilihan Pas,ini menunjukan yang Parti Pas sedang alami krisis yang sukar untuk membendung gejala rasuah ini.

Dan sekiranya Pas benar benar ingin menghapuskan amalan rasuah dalam parti ,Pas harus berani untuk memberi laluan pada SPRM untuk masuk dan menyiasat segala puncanya.Itu pun sekiranya Pas berani untuk membenarkan SPRM masuk dan membuktikan yang Pas juga telus dalam menghapuskan rasuah

TGNA AJAR PADA SEMUA AHLI PAS AGAR TERIMA DUIT RASUAH ITU....ULAMA JENIS APAKAH INI.....SUDAH JELAS DALAM PAS TIDAK ADA TINDAKAN DIAMBIL SEBAGAIMANA UMNO MENGAMBIL TINDAKAN PADA AHLI YANG TERBABIT DALAM KES RASUAH POLITIK.BAGI PAS APA YANG BERLAKU DALAM PARTI TIDAK SAMA DENGAN APA YANG BERLAKU DIDALAM UMNO...PAS MENTAFSIR RASUAH MEREKA ADALAH DERMA DAN MEREKA MENTAFSIR HARAM BAGI UMNO.

WALAU PUN PAS MENAFIKAN IANYA BUKAN RASUAH TAPI KALAU DAH ULAMA SENDIRI MENYATAKAN IANYA ADALAH RASUAH KATA SIAPA LAGI YANG PAS PERLU DENGAR .APAKAH PAS AKAN MEMINTA PANDANGAN UZTAZ NGAR UNTUK MEMBERIKAN NAS NAS BERKENAAN RASUAH DIDALAM PAS INI.dIDALAM PAS SENDIRI PANDANGAN DAN TEGURAN PAS SUDAH DITOLAK OLEH AHLI AHLI PAS KERANA PAS SUDAH MERASAKAN PIMPINAN ULAMA SUDAH TIDAK DIPERLUKAN LAGI DALAM KEPIMPINAN PAS YANG MAHU GOLONGAN PROFESIONAL MENGAMBIL ALIH TAMPUK KEPIMPINAN PAS.

MUNGKIN MEREKA MENTAFSIRKAN RASUAH HANYA SEBAGAI HADIAH ATAU SUMBANGAN,KERANA BAGI PAS TIDAK SALAH MEMBERI HADIAH DAN SUMBANGAN.ITULAH YANG DINYATAKAN OLEH SEORANG PEMIMPIN PAS BAHAWA AMALAN MEMBERI SEDEKAH DIDALAM PAS MUNGKIN SUDAH DISALAH ANGGAP SEBAGAI MEMBERI RASUAH UNTUK MELOBI JAWATAN.MEMANG TIDAK SALAH PAS UNTUK MEMBERI HADIAH PADA SESIAPA PUN.

MEMBERIKAN HADIAH ,MENGADAKAN JAMUAN,MEMBAWA PENYOKONG PERGI MELANCONG APAKAH INI BUKAN RASUAH DIDALAM PAS.SEKIRANYA IANYA TERJADI DIDALAM UMNO PAS AKAN MENYERANG DENGAN MENTAFSIRKAN PEMBERIAN SEDEKAH UMNO ITU SEBAGAI AMALAN RASUAH.INILAH RUPA PAS DIMANA BILA IANYA BERLAKU DIDALAM PARTI MEREKA IANYA HALAL DAN HANYA BERUPA SEBUAH SEDEKAH YANG MEREKA SENDIRI HALALKAN..

BAGI PAS ,MEREKA AKAN MENGGUNAKAN PELBAGAI KAEDAH UNTUK MENUTUP AMALAN RASUAH DALAM PARTI MEREKA DALAM PAS SEMUA HALAL KERANA BAGI MEREKA IA HANYA BERUPA SUMBANGAN,ITULA SEBENARNYA TAFSIRAN PAS.

BAGI SAYA PAS SEBENARNYA SUDAH TERJEBAK DAN TERIKUT DENGAN GAYA ANWAR YANG CUKUP DIKENALI SEBAGAI BAPA PERASUAH.KERANA ANWAR LA KEGIATAN MEMBELI UNDI BERLELUASA SEMASA BELIAU INGIN MEREBUT KERUSI TIMBALAN PRESIDEN UMNO PADA MASA ITU.DAN IANYA BERLAKU SEMASA ANWAR MENGUASAI PEMILIHAN PAS KALI INI...SUDAH DIJANGKA PERKARA INI AKAN BERLAKU KERANA ANWAR BERUSAHA UNTUK MENGUASAI KEPIMPINAN PAS MELALUI GOLONGAN ERDOGAN YANG DI TAJA OLEH ANWAR.

KERANA RASUAH SUDAH PUN MULA MENJALAR DIDALAM PAS MAKA PAS AKAN TERIMA PADAH PADA PRK MANEK URAI NANTI.RAKYAT MANEK URAI AKAN BUKTIKAN YANG RAKYAT TIDAK AKAN MEMBERI SEBARANG LALUAN PADA PAS YANG HANYA MENYALAHKAN PIHAK LAIN SEDANGKAN DIDALAM PAS SENDIRI SUDAH ADA UNSUR UNSUR ITU.

KITA RENUNG RENUNG KAN LA.....LU PIKIR LA SENDIRI.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH