tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Jumaat, 5 Jun 2009

UMNO PAS:USUL JAWATAN PRESIDEN DITERAJUI ULAMA MENTAH MENTAH DITOLAK

Usul Dewan Ulama PAS supaya jawatan kanan parti - presiden, timbalan dan seorang naib presiden - diperuntukkan kepada ulama telah ditolak, kata Pengerusi Jawatankuasa usul Muktamar PAS, Mahfuz Omar.

Beliau yang juga ketua penerangan PAS berkata, usul itu ditolak kerana tidak cukup kriteria untuk dibahaskan.

Katanya, cadangan itu perlu dibincangkan di peringkat jawatankuasa PAS Pusat, terlebih dahulu kerana pelaksanaannya melibatkan pindaan perlembagaan parti tersebut.

Semalam perwakilan Dewan Ulama Terengganu membentangkan usul tersebut dan diluluskan oleh dewan berkenaaan untuk dibawa ke muktamar yang bermula hari ini.

MUNGKIN INI ADALAH PENGGAL TERAKHIR BUAT HH YANG MERUPAKAN GOLONGAN ULAMA UNTUK MEMIMPIN PARTI PAS.MUNGKIN DALAM MASA KURANG DARI 10 TAHUN PAS AKAN DITERAJUI OLEH SEORANG YANG TIADA LANGSUNG PENDIDIKAN UGAMA YANG SELAMA INI ADALAH DASAR PERJUANGAN PAS.AHLI AHLI PAS SEKARANG SUDAH TERLALU JAUH TERPESONG DENGAN DASAR YANG TELAH MENGANGKAT PAS SEBAGAI SEBUAH WADAH PERJUANGAN ORANG ORANG MELAYU.MUNGKIN AHLI AHLI PAS SEKARANG SEDAR YANG GOLONGAN ULAMA HANYA AKAN MEMPERLAHANKAN PERJALANAN POLITIK PAS YANG BOLEH DITAFSIRKAN SEKARANG TELAH BERJAYA.JADI GOLONGAN PROFESIONAL TIDAK MAHU GOLONGAN ULAMA SEBAGAI GOLONGAN YANG MENGHANCURKAN PELUANG UNTUK BERKUASA .BAGI AHLI AHLI PAS MUNGKIN MEREKA TIDAK MAHU TERKENA DENGAN FATWA YANG MANA GOLONGAN ULAMA TELAH MENFATWAKAN UMNO HARAM APABILA UMNO MENGADAKAN KERJASAMA DENGAN PARTI PARTI LAIN YANG BUKAN ISLAM.MUNGKIN KERANA INILAH AHLI AHLI PAS SEKARANG TIDAK MAHU GOLONGNA ULAMA MEREKA SENDIRI PULA AKAN MENGHARAMKAN KERJASAMA MEREKA DENGAN DAP DAN PKR.

PADA PERWAKILAN SEMUA RENUNG RENUNGKAN LA...LU PIKIR LA SENDIRI

1 ulasan:

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH