tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Jumaat, 5 Jun 2009

ZAMBRY NIZAR:NIZAR MOHON PEJABAT PEGUAM NEGARA GUGUR TUDUHAN

Seramai 64 daripada 69 wakil rakyat dan penyokong Pakatan Rakyat (PR) yang ditahan pada hari sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak 7 Mei lalu, hadir di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Ipoh untuk melapor diri mengikut Surat Perjanjian dan Jaminan Polis yang dikeluarkan pada tarikh berkenaan.

Daripada jumlah itu, 10 membabitkan Ahli Parlimen dan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Pakatan Rakyat, penyokong mereka serta orang ramai yang berpakaian hitam dan berada pada jarak kira-kira 500 meter dari bangunan Perak Darul Ridzuan, tempat berlangsungnya sidang DUN itu.

Mereka yang datang dari Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Pulau Pinang, berkumpul di bangunan IPD Ipoh kira-kira jam 10 pagi dan selepas kira-kira 10 minit, Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Ipoh, Deputi Superintendan Glenn Anthony, memberitahu jaminan terhadap mereka dibatalkan dan kini menunggu keputusan daripada Jabatan Peguam Negara sama ada meneruskan dakwaan atau menggugurkannya.

Bekas Menteri Besar Perak, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin yang turut hadir di balai polis berkenaan, berkata polis memberi alasan siasatan terhadap mereka masih belum selesai.

Sehubungan itu, beliau merayu dan memohon kepada Pejabat Peguam Negara supaya mempertimbangkan keputusan supaya menggugurkan segala tuduhan memandangkan tiada alasan yang munasabah terhadap penahanan mereka pada 7 Mei lalu.

Mohammad Nizar berkata, perhimpunan tanpa permit seperti yang dilakukan mereka pada 7 Mei lalu adalah secara aman dan tidak mengganggu keadaan persekitaran.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH