tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Rabu, 3 Jun 2009

ZAMBRY NIZAR:NIZAR MASIH TAK PUAS HATI,FAIL RAYUAN DIMAHKAMAH PERSEKUTUAN ISNIN DEPAN

Nizar masih berdendam dengan Zambry dan apa yang dilakukan Nizar ibarat cubit peha kanan terasa juga sakitnya peha kiri.Nizar sebenarnya cuba dan ingin membuktikan pada Sultan yang beliau sebenarnya yang lebih layak bergelar MB dari apa yang Sultan putuskan.Nizar sekali lagi mempersoalkan tindakan Sultan yang telah melantik Zambry dan keputusan ini telah diakui oleh mahkamah rayuan tempohari.Tapi kerana sikap Nizar yang tidak mahu menerima ketentuan ILAHI sanggup mempersoalkan kuasa Sultan yang telah melantik Zambry.

Bekas Menteri Besar Perak, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin, akan memfailkan rayuan di Mahkamah Persekutuan, Isnin depan, berhubung keputusan Mahkamah Rayuan mengekalkan Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir sebagai Menteri Besar Perak. Mohammad Nizar berkata, keputusan itu dicapai dalam mesyuarat Pakatan Rakyat Perak, di sini, pagi tadi.

Sehubungan itu, saya mengarahkan peguam saya memfailkan rayuan di Mahkamah Persekutuan pada 8 Jun ini walaupun alasan penghakiman bertulis berhubung keputusan Mahkamah Rayuan pada 22 Mei lalu itu, sehingga sekarang belum lagi dikeluarkan," katanya pada sidang media di Wisma DAP tengahari ini.

Dari kata kata Nizar diatas dapat kita gambarkan yang Nizar sudah terlalu gila dengan kuasa dan kerana cara Nizar ini akan sekali lagi menyusahkan rakyat yang selama ini dahagakan pembanggunan.Nizar seharusnya menumpukan bagaimana untuk membantu rakyat yang semakin tersepit kerana kegawatan ekonomi dunia.Tidak guna Nizar terus mempertikaikan perlantikan Zambry sebagai MB kerana mahkamah rayuan telah memutuskan yang Sultan telah melakukan cara yang betul dalam perlantikan Zambry.

Seharusnya semua pihak termasuk pakatan pembangkang menghormati keputusan perundangan itu bagi memastikan kestabilan dan keamanan di Perak kerana ia adalah suasana yang dimahukan oleh rakyat.Biarlah semuanya termasuk Nizar sendiri perlu menghormati proses perundangan dan janganlah gunakan medan ceramah untuk mengherdik dan menafikan keputusan yang dibuat oleh mahkamah seperti yang telah Nizar lakukan dengan menjaja keseluruh Perak dengan mengatakan Zambry adalah MB yang haram.Sekiranya Nizar menghormati apajua keputusan mahkamah semua gejala haram mengharam ini tidak akan timbul.

Nizar harus mencontohi Zambry yang tetap tidak mempertikaikan keputusan mahkamah walaupun ada ketikanya keputusan tidak memihak pada Zambry.Bagi Nizar beliau hanya memuji sistem perundangan sebagai adil dan bagus apabila keputusan berpihak kepada mereka tetapi apabila sebaliknya, ia dikatakan sebagai zalim.Krisis politik di Perak akan terus menerus berlarutan terutamanya tindakan Nizar yang terus mengadakan ceramah merata-rata untuk menabur fitnah dan membohongi rakyat jelata.

Kerajaan Zambry yang sah hari ini perlu diberi peluang mentadbir Perak demi kebaikan rakyat tanpa diganggu-gugat oleh apa jua tindakan dan pertimbangan politik sempit Nizar.Nizar seharusnya menerima hakikat bahawa BN adalah kerajaan negeri yang sah dari segi undang-undang.Segalanya sudah jelas dan terang tentang isu di Perak dan saya berharap Zambry dapat melaksanakan tugas membela rakyat dan membangunkan negeri dan diharap Nizar tidak terus menggangu perjalanan pentadbiran kerajaan dibawah kendalian Zambry.

Bagi saya apa jua keputusan Nizar untuk membawa kes ini ke mahkamah persekutuan itu adalah hak Nizar tapi Nizar harus terbuka dalam meneima segala keputusan dan jangan hanya memuji bila mahkamah berada dipihaknya sedangkan Nizar terus menjaja dengan menyatakan mahkamah berada dalam tangan Umno sekiranya keputusan memihak pada Zambry.Nizar harus gentleman dalam segala bentuk keputusan mahkamah.

YANG TERBAIK NIZAR HARUS MENUNGGU PRU KE 13 DAN SEBELUM NYA NIZAR HARUS BERI ZAMBRY PELUANG UNTUK MEMBANGUNKAN PERAK MENGIKUT CARA BN YANG SELAMA INI TELAH MEMBERIKAN PERKHIDMATAN YANG TERBAIK UNTUK RAKYAT PERAK......KITA RENUNG RENUNG KAN LA...LU PIKIR LA SENDIRI.....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH