tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Khamis, 4 Jun 2009

UMNO PAS:GOLONGAN PROFESIONAL MAHU GOLONGAN ULAMA DIAWETKAN DAN DITEMPATKAN DALAM MUZEUM

Inilah yang akan terjadi pada golongan ulama Pas yang semakin dimamah usia.Sudah menjadi satu amalan pada Parti Pas untuk menjulang golongan ulama yang telah menjadi satu tempat rujukan untuk golongan muda Pas.Tapi sejak kebelakangan ini setiap hujah golongan ulama seperti sudah dipinggirkan oleh golongan profesional yang melihat golongan ulama ini sudah jauh ketinggalan kebelakang dalam arus politik masa kini.Golongan profesional mahu kan kedudukan dan jawatan kerana bagi jenerasi baru Pas itulah matlamat mereka.Tapi berlainan dengan golongan ulama yang lebih memeningkan keharmonian dan kestabilan dan kerana itulah timbulnya cadangan penubuhan kerajaan perpaduan.Tapi bagi golongan profesional yang penting adalah tempat dimata masyarakat walaupun terpaksa menolak ketepi semua asas asas penubuhan Pas sejak dari awal yang mengangkat golongan ulama.Kerana itulah bagi mereka golongan ulama yang sudah jauh ketinggalan dari segala segi ini harus dimuzeumkan selaras dengan faktor golongan ulama itu sendiri.Lebuh mudah golongan yang mengejar pangkat dan kedudukan ini rasa tergugat dengan adanya golongan ulama yang sentiasa memerhati tindakan mereka.Jadi jalan yang mudah golongan ulama ini harus diletak disatu tempat yang hanya boleh dijadi bahan sejarah sahaja.

Keputusan Dewan Ulama PAS mengadakan muktamar tahunan mereka di Muzium Shah Alam ditimbulkan seorang perwakilannya hari ini.

Perwakilan dari Perak, Ibrahim Zakaria sempat menimbulkan persoalan itu ketika membahaskan ucapan dasar ketuanya, Datuk Mohamad Daud pagi tadi.

"Kenapa muktamar ulama ni dibuat di muzium?" katanya disambut gelak ketawa kira-kira 200 perwakilan yang bersidang hari ini.

Ibrahim bagaimanapun tidak memanjangkan persoalannya itu, sebalik terus berhujah supaya ulama diberikan peranan penting dalam negeri yang kini diperintah Pakatan Rakyat.

"Jangan sampai kerajaan tergugat baru nanti nak panggil," tambahnya.

Perkara yang ditimbulkan Ibrahim itu ternyata mendapat perhatian ketuanya yang baru, Datuk Harun Taib ketika menyampaikan ucapannya dalam sidang sehari pagi tadi.

"Ada yang tanya, kenapa muktamar kita diadakan dalam muzium? Adakah sini saja tempat yang layak bagi Dewan Ulama?," katanya disambut ketawa kecil perwakilan.

"Dalam muzium ini, orang tidak letak benda-benda tidak penting. Mereka letak yang penting, yang cantik dan yang bermutu. Itulah tafsiran saya," katanya ringkas.

Analoginya di penghujung petang tadi ternyata menceriakan yang berwajah serius sebelum itu.

2 ulasan:

  1. PAS sememangnya tidak bijak berfikir kerana dipergunakan oleh DAP untuk mencabar kuasa raja dan menraik keistimewaan hak orang melayu.Kerana tamakkkan kuasa,Nizar bagai monyet yang dijanjikan pisang oleh DAP dan sanggup membuat apa saja sehingga tidak menunjukkan tatasusila orang melayu serta sebagai orang islam.Nik Aziz dengan kuat menentang kerjasama dengan UMNO tetapi dengan rela bekerjasama dengan DAP yang ternyata mempunyai agenda tersembunyi dan mereka tahu orang melayu PAS adalah bodoh,seperti yang ditunjukkan sekarang. Kalau Elizabeth Wong yang terlibat dengan skandal seks adalah dari BN,orang tua nyanyuk ini akan mengutuk dan menghina habis-habisan.Oleh kerana beliau dari PKR,orang tua gatal ini sanggup berjumpa dengan Elizabeth Wong dan membiarkan betina ini menghina budaya melayu dengan memakai baju kurung dan tudung dimana orang yang tidak bermoral speerti ini tidak layak memakai pakaian yang melambangkan kesucian dan kesusilaan. Kenapa tidak pakai saja cheongsam semasa jumpa orang tua PAS ini?Ternyata PAS akan menghancurkan masa depan orang Melayu dengan sifat hipokritnya.DAP sedang tertawakan gelagat orang Melayu PAS yang tidak ada akal.

    BalasPadam
  2. BAGI GOLONGAN MUDA PAS SEPERTI NIZAR YANG PENTING BAGINYA ADALAH PANGKAT DAN KUASA.DITAMBAH PULA ADA YANG MENJULUK AGAR DITENTANG KUASA SULTAN...PAS HARUS SEDAR YANG DAP DAN PKR YANG BUKAN MELAYU SEBENARNYA TERBAHAK BAHAK MELIHAT MELAYU SEMAKIN HARI SEMAKIN BERPECAH...INILAH HASRAT MEREKA DAN KETIKA SEMUA ORANG MELAYU SUDAH HILANG KUASA ,MASA ITULAH DAP AKAN GUNAKAN PELUANG UNTUK MENGHANCURKAN ORANG ORANG MELAYU....PAS MASIH TIDAK SEDAR AKAN SEMUA INI

    BalasPadam

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH

Windows Live Messenger