tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Jumaat, 5 Jun 2009

UMNO PAS:PAS JANGAN JADI TUNGGUL DALAM PAKATAN PEMBANGKANG

Ketika Pas dikatakan semakin ghairah untuk mengejar kemenangan dalam pilihan raya umum, seorang perwakilan mengingatkan agar parti itu tidak menggadaikan prinsip perjuangannya.

Wakil Dewan Pemuda Pas Perlis, Yasir Mat Desa menegaskan, parti itu tidak boleh menjadi tunggul dalam pakatan pembangkang sebaliknya perlu berada di barisan hadapan.

''Ucapan Ketua Pemuda, Salahuddin Ayub supaya Pas menjadi pelengkap kepada pakatan, itu saya tidak setuju.

''Saya tidak mahu Pas menjadi tunggul, kena duduk di barisan hadapan dan dominan," katanya sesi perbahasan Muktamar Tahunan Ke-50 Dewan Pemuda Pas di Markaz Tarbiyah, Taman Melewar di sini hari ini.

Beliau mengingatkan Pemuda Pas Perlis menyokong usaha untuk mengukuh peranan parti dalam pakatan tanpa menggadaikan prinsip perjuangan.

''Berhati-hati jangan terlalu ghairah hendak kejar kemenangan dalam pilihan raya.

''Sejak pasca pilihan raya, ramai yang gelojoh tanpa membuat penilaian berhati-hati, ingat balik asal perjuangan, jangan alpa dan dibuai mimpi," katanya.

Sementara itu, wakil Pemuda Pas Kelantan, Abdul Latif Abdul Rahman mahu Pemuda segera menyusun gerak kerja secara menyeluruh, sesuai dengan kedudukan parti yang bakal menjadi kerajaan.

Katanya, usaha bagi mendaftarkan pengundi-pengundi muda perlu digiatkan bagi memastikan Pas mampu memenangi kerusi-kerusi yang masih belum dikuasai pada pilihan raya umum lalu.

''Harap kita dapat bekerja secara kolektif dan bukan sekadar gerak kerja seorang diri termasuk melalui laman blog yang bukannya menghala 'peluru' kepada UMNO, tetapi timbulkan isu dalaman parti.

''Jangan menari dengan rentak media yang tidak menguntungkan kita, mereka ada agenda untuk memecahbelahkan kita," katanya

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH

Windows Live Messenger