tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Rabu, 3 Jun 2009

UMNO PAS:PENYOKONG BEKAS KETUA UMNO PETALING JAYA SELATAN MASUK UMNO SEMULA

Seramai lapan penyokong bekas Ketua UMNO Bahagian Petaling Jaya Selatan, Kapten (B) Datuk Zahar Hashim yang keluar parti dan menyertai Pas pada Disember lalu, hari ini kembali memberi sokongan padu kepada UMNO.

Antara yang kembali ke pangkuan parti itu ialah Ketua UMNO Cawangan Sri Manja, Mohd. Yusri Ramli dan Samad Abu (Medan Setia), Ismail Mohamad (Flat PKNS Datuk Harun), Mustapa Baharudin (Rantau Panjang Medan Harun) serta Roslan Baba dari UMNO Cawangan Medan Lorong 3.

Timbalan Ketua Perhubungan UMNO Selangor, Datuk Noh Omar memberitahu, mereka menyatakan kesediaan untuk kembali kepada perjuangan parti itu setelah tidak lagi terikut dengan Zahar yang bertindak keluar daripada UMNO.

"Kita menerima kembali lapan pemimpin UMNO cawangan ini kerana mereka ini masih lagi ahli UMNO yang sah. Kita sudah semak dan status mereka ini masih lagi ahli parti, tiada surat rasmi pemecatan dikeluarkan terhadap mereka.

"Apa yang berlaku sebelum ini mereka menyokong tindakan Zahar keluar parti disebabkan emosi sehingga terikut-ikut dengan bekas ketua bahagian itu," katanya ketika mempengerusikan Mesyuarat Perhubungan UMNO negeri di sini malam tadi.

Pada Disember tahun lalu, Zahar membuat keputusan meninggalkan UMNO dan menyertai Pas dengan alasan mencari 'tapak' lebih sesuai untuk bergiat aktif dalam politik.

Zahar dikatakan membuat tindakan itu setelah tidak berpuas hati dengan keputusan Majlis Tertinggi (MT) UMNO yang menggantungnya daripada parti itu selama tiga tahun kerana mengkritik kepimpinan pada 2 Disember tahun lalu.

Beliau turut mewakafkan bangunan miliknya yang sebelum ini menjadi pejabat UMNO untuk dijadikan pejabat Pas di kawasan itu.

Ketika ini, jawatan Ketua UMNO Bahagian itu dipangku oleh Raja Datuk Hanipuddin Raja Datuk Nong Chik bagi tempoh tiga tahun.

Dalam pada itu, Noh yang juga ahli MT UMNO turut menyatakan kemasukan bekas penyokong Zahar itu diharap dapat mengukuhkan lagi UMNO di bahagian itu yang mempunyai 105 cawangan.

"Saya turut mengingatkan semua pemimpin dan ahli bahawa sokongan terhadap ahli perlu dibuat berasaskan kepada prinsip perjuangan parti, bukannya pemimpin kerana sudah menjadi adat pemimpin datang dan pergi," ujarnya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH