tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Jumaat, 31 Julai 2009

ZAMBRY NIZAR:TINDAKAN SIVAKUMAR TAK WAJAR

Sebarang perbuatan atau tindakan yang dilakukan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Tronoh, V Sivakumar, yang berkaitan dengan tugas sebagai Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak serta Pengerusi Jawatankuasa Hak dan Kebebasan DUN itu adalah tidak sah, tidak boleh dikuatkuasakan serta menyalahi peraturan dan undang-undang.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak, Datuk Dr Abdul Rahman Hashim, berkata tindakan Sivakumar yang mengambil dan menggunakan kepala surat rasmi Yang Dipertua DUN juga adalah satu kesalahan yang amat tidak wajar dilakukan.

"Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) ingin menjelaskan Datuk R Ganesan adalah Speaker yang sah dipilih melalui usul dan ketetapan DUN Perak pada 7 Mei lalu bagi menggantikan Sivakumar. "Pada sidang DUN itu juga, melalui usul dan ketetapan, DUN menggantikan semua ahli Jawatankuasa Hak dan Kebebasan yang dilantik pada penggal lalu mengikut peruntukan Perintah Tetap DUN Perak," katanya menerusi kenyataan yang dikeluarkan di sini, semalam.

Beliau mengulas tindakan Sivakumar berserta lima Adun pakatan pembangkang yang cuba memasuki bangunan SUK bagi mengadakan mesyuarat itu Isnin lalu dan semalam.

Hasrat mereka bagaimanapun dihalang pegawai Pejabat SUK menerusi bantuan pasukan polis. Abdul Rahman berkata, ekoran pelantikan Pengerusi dan ahli Jawatankuasa Hak dan Kebebasan DUN Perak yang baru, maka permohonan dan tindakan Sivakumar untuk mengadakan mesyuarat jawatankuasa berkenaan adalah tidak relevan.

Pagi semalam, Sivakumar dan lima Adun itu cuba memasuki bangunan SUK

dengan alasan untuk mengadakan mesyuarat Jawatankuasa Hak dan Kebebasan DUN, tetapi dihalang di pintu masuk atas alasan jawatankuasa itu sudah dianggap tidak sah.

Tiada ulasan:

Catat Komen

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH