tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Rabu, 15 Julai 2009

MANOHARA MAHU BINA MASJID HASIL DRAMA "MANOHARA"

Manohara Odelia Pinot, yang masih berkrisis dengan suaminya putera Sultan Kelantan, bercadang membina masjid daripada hasil bayaran lakonan dalam siri drama televisyen mengenai kisah hidupnya.

"Rencananya saya mau bangun masjid, ini lagi cari-cari tanah dan saya mau buat yayasan juga," beliau dipetik berkata di Jakarta semalam.

Bekas model muda itu belum terfikir untuk membeli mobil mewah atau rumah besar kerana ingin menderma sebagian pendapatannya - yang dispekulasikan sehingga ratusan ribu ringgit - untuk kegiatan amal, lapor akhbar web Detik.com.

Siri drama TV - disebut sinetron di Indonesia - yang memakai namanya Manohara diilhamkan daripada kisah peribadinya yang berumahtangga dengan kerabat istana Kelantan.

Bagaimanapun drama itu dilaporkan berakhir dengan babak-babak penuh kegembiraan, tidak seperti nasib buruk yang didakwa menimpanya sewaktu bersama Tengku Muhammad Fakhry ibn Sultan Ismail Petra.

Ia akan ditayangkan mulai 20 Julai ini di stesen televisyen RCTI.

Manohara, yang dibesarkan di luar negara, dilaporkan terpaksa belajar bahasa Indonesia bagi melancarkan dialognya dalam drama tersebut - antaranya dengan membaca akhbar dan majalah tempatan di republik itu.

Manohara, bergelar Cik Puan Temenggong Kelantan, memainkan watak utama di sisi pelakon muda kacak Dude Herlino yang banyak membantu wanita itu, yang pertama kali berlakon, termasuk dengan berbual bagi membina keakraban pasangan tersebut.

"Banyak ngobrol, untuk tahu apa yang kita mau. Lama-lama ada chemistry dan acting-nya juga nyaman," Dude dilaporkan berkata ketika di studio stesen TV tersebut bersama barisan pelakonnya, termasuk Manohara.

Pelakon tersebut juga dipetik berkata wanita 17 tahun itu seorang yang mesra dan profesional sewaktu di tempat penggambaran.

Bagaimanapun, seperti gosip yang melanda dunia glamor itu, Manohara dikatakan tidak berdisiplin dan sering datang lambat untuk membawa wataknya. Lakonannya pula dikatakan kaku.

1 ulasan:

  1. Saya pernah menulis, apa yang berlaku ke atas rumahtangga Manohara sebenarnya sengaja diada-adakan olehnya bagi meraih publisiti murahan. Nah skerang beliau sudahh popular di Indonesia sehingga ada yang mahu jadikan kisahnya sebagai drama tv. Manohara turut berlakon. Dia akan jadi kaya raya. Itulah matlamatnya!

    BalasPadam

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH