tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Jumaat, 31 Julai 2009

MANEK URAI:PERTEMPURAN PASTI AKAN BERLAKU JIKA DEMONTRASI DITERUSKAN

Demonstrasi yang akan diadakan esok sudah pasti akan menghuru harakan Kuala Lumpur dan kemungkinan akan tercetusnya perkara yang tidak diingini pasti akan berlaku.Ini sudah tentu akan menyusahkan rakyat yang suka pada kedamaian dan ketenangan.Seharusnya pihak Keselamatan perlu bertindak tegas agar demonstrasi yang dijadualkan esok dihalang agar tidak akan ada berlaku rusuhan dan pergaduhan antara dua pihak yang menyokong dan menentang ISA.

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak berkata perhimpunan anti-ISA esok tidak membawa sebarang kebaikan kerana kerajaan telah mengambil pendirian untuk mengkaji semula akta tersebut.

"Saya telah umumkan perkara ini bila saya ambil tampuk kepimpinan (negara), bahawa ISA akan dikaji semula dan kita dalam proses ini," katanya selepas mempengerusikan mesyuarat Majlis Tertinggi (MT) Umno petang ini.

Sehubungan itu, beliau berharap semua pihak dapat memberi cadangan dan idea yang bernas mengenai bagaimana hendak memperbaiki undang-undang tersebut.

"Kita dalam proses membuat perbincangan untuk mendapatkan maklum balas rakyat. Buat apa kita buat demonstrasi.

"Demonstrasi tidak menghuraikan apa-apa untuk dipertimbangkan oleh kerajaan. Pindaan ISA ini tidak harus dipolitikkan.

"Kita gubal undang-undng mengikut kehendak zaman dan citarasa aspirasi rakyat Malaysia," tambahnya.

Ditanya mengenai soal keselamatan esok, Najib berkata: "Kita serah kepada polis, kita tidak menguruskan pihak polis. Polis ada tanggung mereka nak mengawal keselamatan negara," tambahnya.

Dua kumpulan merancang untuk mengadakan perhimpunan di ibunegara esok esok - satu pro-ISA dan satu lagi anti-ISA.

Ia membabitkan kumpulan yang diketuai oleh Majlis Permuafakatan Ummah (Pewaris) yang pro-ISA dan kumpulan anti-ISA yang diketuai oleh Gerakan Mansuhkan ISA (GMI).

GMI menganggarkan kira-kira 50,000 orang akan menyertai perhimpunan anti-ISA esok.

Polis Kuala Lumpur telah mengarahkan kedua-dua pihak supaya membatalkan perhimpunan itu, tetapi GMI tetap mahu mengadakannya.

Manakala Pewaris pula berkata, pihaknya akan meneruskan perhimpunan pro-ISA sekiranya GMI meneruskan perhimpunan anti-ISA esok.

Polis telah mengadakan sekatan di jalan-jalan utama menuju ke ibunegara mulai pagi tadi bagi menghalang orang ramai menyertai perhimpunan esok.

RAKYAT MALAYSIA HARUS MELIHAT BAHAWA INILAH KERJA PEMBANGKANG YANG HANYA PANDAI MEMBUAT HURU HARA.APAKAH INI PEMIMPIN YANG KITA MAHU UNTUK MEMBANGUNKAN NEGARA INI..PERTEMPURAN DAN PERTUMPAHAN DARAH PASTI AKAN BERLAKU SEKIRANYA TIDAK ADA KETEGASAN DARI PIHAK POLIS UNTUK MENGHALANG PERHIMPUNAN INI DARI DITERUSKAN.JADI SEBAGAI JALAN YANG TERBAIK UNTUK MENHINDARI DARI SEBARANG PERKARA YANG TIDAK DIINGINI BERLAKUPERHIMPUNAN INI HARUS DIBATALKAN.JANGAN NANTI SUDAH TERHANTUK BARU NAK MENGADAH....NASI SUDAH MENJADI BUBUR...KITA RENUNG RENUNGKAN LA...LU PIKIR LA SENDIRI..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH