tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Khamis, 30 Julai 2009

MANEK URAI:JENERASI MUDA PAS JANGAN TAKUT UNTUK MENENTANG PANDANGAN NIK AZIZ

Ahli Majlis Tertinggi Umno, Dr Mohd Puad Zarkashi mahu generasi muda dalam Pas bangkit dengan berani menyuarakan pendirian mereka terhadap perlakuan Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Aziz Nik Mat.

Katanya, tindakan Menteri Besar Kelantan itu mengeluarkan kata-kata kesat kepada Umno jelas tidak membawa penyelesaian, malah dilabelkan sebagai cara politik songsang yang jelas bertentangan dengan pendirian pemimpin itu sebelum ini.

“Ada baiknya Pemuda Pas yang bersedia berwacana dengan Umno meluahkan pendirian masing-masing... tukarlah pemimpin mereka dan carilah apa jalan sekali pun untuk menolak kepemimpinan Tok Guru daripada terus menerajui parti itu. “Apa yang berlaku pada pilihan raya kecil di Manek Urai baru-baru ini jelas menggambarkan rakyat di negeri itu mahukan pembangunan dan pada masa sama mereka inginkan pemimpin berwibawa dan bersopan santun,” katanya selepas merasmikan Program e-Pembelajaran Maxis-Berita Harian, di sini, semalam.

Katanya, negara memerlukan budaya politik baru yang mana semua pihak boleh berbincang, bermuafakat dan bertolak ansur dan pendekatan itu penting bagi merealisasikan gagasan 1Malaysia.

1 ulasan:

  1. Jangan..tak baik baik menderhaka pada guru.Apa dia kata semua betul walaupun mencaci maki bangsa sendiri..

    BalasPadam

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH