tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Khamis, 23 Julai 2009

MANEK URAI:PERJUANGKAN HAK KAUM SENDIRI TAK BERMAKNA UMNO PARTI PERKAUMAN

Umno tidak harus dilihat sebagai parti perkauman hanya kerana ia memperjuangkan hakhak kaum Melayu, kata Naib Presiden Umno Datuk Seri Mohd Shafie Apdal.

Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah itu sebaliknya berkata memperjuangkan hak kaum sendiri adalah merupakan tuntutan dan keperluan setiap insan di muka bumi.

"Cuma kita harus lihat bila kita nak perjuangkan hak kita dan agenda kita, kita tak mengenepikan atau menidakkan keperluan orang lain," katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat penyelarasan antara Menteri dan Exco Luar Bandar (Mexclub), di sini hari ini.

Mohd Shafie berkata atas dasar itulah Umno bergabung dengan partiparti lain di atas landasan Barisan Nasional untuk memastikan kebajikan kaumkaum lain juga terbela.

"Tapi takkanlah setiap yang kita katakan keperluan orang Melayu itu perkauman, mana boleh macam tu...jangan dilihat bila Umno memperjuangkan keperluan orang Melayu, sebagai perkauman, ia merupakan tanggungjawab kita sebagai orang Melayu untuk membantu masyarakat kita," katanya.

Beliau mengulas dakwaan bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri yang kini anggota Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Zaid Ibrahim di dalam blognya bahawa Umno merupakan parti perkauman

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH