tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Sabtu, 25 Julai 2009

MANEK URAI:NIZAR CUBA MENYALAHKAN PIHAK LAIN ATAS KELEMAHAN DIRI SENDIRI


ISLAM AJARAN ANWAR
Datuk Seri Ir. Mohammad Nizar Jamaluddin menafikan beliau menghadiri upacara menyalakan lilin bagi memperingati Teoh Beng Hock di sini pada Jumaat lalu dan mendakwa Utusan Malaysia menyiarkan laporan yang salah.

Sebaliknya, bekas Menteri Besar Perak itu menegaskan, beliau hanya menghadiri sidang akhbar mengenai majlis menyalakan lilin anjuran DAP.

Pada Nizar samaada ianya berlaku di kediaman Teo atau di pejabat Dap,apa yang dilakukan Nizar adalah salah dari hukum agama Islam.Saya nak tanya pada Nizar apakah mengikut cara orang Cina memperingati kematian bukan satu kesalahan pada kita sebagai orang Islam.Nizar jangan lah memperbodohkan rakyat kerana telah terbukti yang Nizar telah mengikuti cara cara orang cina untuk memperingati kematian.

Memang Nizar tidak menghadiri upacara itu dirumah Teo tapi cara Nizar memegang lilin dan menatap gambar Teo sudah mengambarkan Nizar sudah terpesong dari ajaran Islam dalam kita menghormati kematian orang bukan Islam.Cara Nizar memegang lilin itu sudah menyamai apa yang dilakukan oleh kaum cina dalam menghormati kematian kaum mereka,jadi kenapa perlu Nizar ingin memegang lilin itu.Nizar seharusnya tidak mengikut cara orang cina itu dalam menghormati orang yang telah mati.

Pada Nizar sebaiknya bertaubat kerana telah tanpa disedari Nizar telah terikut cara kaum Cina memperingati kematian.Seharusnya Nizar harus mengikuti apa yang telah Pas putuskan yang Nizar harus tidak menghadiri apa jua upacara yang meragukan bagi kita umat Islam.Jangan lah kerana mereka sahabat kita dan untuk menjaga hati sahabat ,kita gadaikan ugama Islam hanya untuk mendapatkan sokongan politik.

Bagi Nizar ,seharusnya Nizar bertaubat kerana perbuatan yang dilakukan oleh Nizar itu sedikit sebanyak telah meragukan seluruh umat islam tentang perbuatan yang dilakukan oleh Nizar.Buat Nizar apa yang dinyatakan oleh Mufti Perak adalah jelas bahawa tindakan memegang lilin oleh masyarakat Islam sebagai tanda memprotes dan mengingati orang mati adalah haram di sisi agama kerana ia menyerupai ajaran Kristian.Kita harus jelas tentang perkara ini iaitu setiap majlis yang dianjurkan oleh orang bukan Islam bagi memperingati kematian dalam apa jua bentuk sekalipun adalah haram bagi seseorang Islam menyertainya.

JELAS NIZAR CUBA MENYALAHKAN PIHAK LAIN ATAS KESILAPAN DIRINYA SENDIRI DAN MELETAKAN KEBODOHANNYA PADA ORANG LAIN.BAGI SAYA NIZAR HANYA PENTINGKAN RAKAN DAN SOKONGAN DARI MEMPERTAHANKAN KESUCIAN AGAMA ISLAM ITU SENDIRI.INILAH SIKAP PEMIMPIN YANG SUDAH BUTA HATINYA PADA KESUCIAN AGAMA ISLAM HANYA KERANA MEMENTINGKAN SEDIKIT KUASA DIDUNIA INI.

PADA NIZAR JALAN YANG TERBAIK PADA NYA ADALAH BERMUSAHABAH DIRI DAN KEMBALILAH KEPANGKAL JALAN DAN AKUI KESILAPAN INI KERANA ORANG YANG MENGAKUI KESILAPAN DIRI ADALAH SANGAT SANGAT DIREDHAI OLEH ALLAH SWT.SEMOGA NIZAR INSAF ATAS APA YANG DILAKUKANNYA.

KITA RENUNG RENUNG KAN LA...LU PIKIR LA SENDIRI........

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH