tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Isnin, 20 Julai 2009

MANEK URAI:JAMBATAN BARU MANEK URAI TETAP AKAN DIBINA

Kerajaan akan tetap membina jambatan baru menghubungkan Manek Urai Lama dan Manek Urai Baru serta membaik pulih 500 rumah penduduk miskin walaupun Barisan Nasional (BN) tewas dalam pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Manek Urai, Selasa lalu.

Menteri Kerja Raya, Datuk Shaziman Abu Mansor, berkata pendirian kerajaan ialah sesuatu projek infrastruktur, termasuk di Manek Urai akan dilaksanakan jika ia adalah keperluan asas kepada penduduk tempatan.

"Bagaimanapun, ia perlu mengikut prosedur seperti pelaksanaan projek infrastruktur lain dan melihat bajet diperlukan. Saya boleh katakan kerajaan positif (pembinaan jambatan baru di Manek Urai)," katanya selepas merasmikan persidangan perwakilan Umno bahagian Tampin di Dewan Perbandaran Tampin, semalam.

Ketika kempen pilihan raya kecil DUN Manek Urai lalu, Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, mengumumkan komitmen BN untuk membina sebuah jambatan baru dua lorong berharga antara RM7 juta dan RM10 juta di Kampung Manek Urai Lama, jika BN memenangi pilihan raya kawasan itu.

Bagaimanapun, Pas mengekalkan kerusi itu apabila calonnya, Mohd Fauzi Abdullah, menang majoriti 65 undi menewaskan calon Barisan Nasional (BN), Tuan Aziz Tuan Mat.

Di KOTA BHARU, Kerajaan Pusat semalam, meluluskan peruntukan RM2 juta bagi membaik pulih 500 rumah penduduk miskin di DUN Manek Urai.

Pengerusi Majlis Tindakan Persekutuan Negeri Kelantan (MTPNK), Datuk Mustapa Mohamed, berkata ia sebahagian janji Kerajaan Pusat bagi meningkatkan taraf hidup penduduk Manek Urai.

“Kita mengenal pasti 500 rumah yang perlu diperbaiki,” katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan Mesyuarat MTPNK di sini, semalam.

1 ulasan:

  1. aku benci...kera dihutan disusukan..anak dirumah mati kelaparan..syabas BN..lepas ni pahang boleh bagi kat tuan ibrahim..BN boleh rehat makan pencen

    BalasPadam

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH