tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Rabu, 29 Julai 2009

MANEK URAI:DUN PERAK TIDAK AKAN DIBUBAR

Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak tidak akan dibubarkan walaupun pakatan pembangkang di negeri ini dilihat kembali aktif melancarkan gerakan bagi menggugat kerajaan negeri Barisan Nasional (BN).

Timbalan Presiden Gerakan, Datuk Chang Ko Youn berkata, segala usaha mereka seperti mengheret Menteri Besar, Datuk Seri Dr. Zambry Abd. Kadir dan Speaker, Datuk R. Ganesan ke Jawatankuasa Hak dan Kebebasan DUN Perak merupakan gimik politik murahan mereka.

''Saya tidak faham, bagaimana seorang bekas Speaker DUN (V. Sivakumar) mahu menyiasat dan mengambil keterangan Speaker dan Menteri Besar menerusi Jawatankuasa Hak dan Kebebasan DUN.

''Beliau bukan lagi seorang Speaker... jawatankuasa itu kini dikendalikan oleh Ganesan tetapi dia (Sivakumar) masih lagi mahu tunjuk kuasa. Mereka sengaja buat macam itu untuk melihat keadaan politik di Perak terus panas," katanya di sini hari ini.

Beliau mengulas mengenai tindakan Sivakumar memanggil Ganesan, Zambry serta Timbalan Speaker, Hee Yit Foong ke Jawatankuasa Hak dan Kebebasan DUN ekoran kekecohan yang berlaku sepanjang persidangan dewan pada 7 Mei lalu.

Semalam, Sivakumar yang berusaha memasuki pejabat Speaker kononnya bagi mengambil keterangan Ganesan telah dihalang memasuki bangunan Setiausaha Kerajaan Negeri.

Ekoran itu, Ganesan 'diberi peluang' sekali lagi untuk menghadap 'jawatankuasa' berkenaan pada Khamis manakala Zambry dan Yit Foong pada Jumaat ini.

Mengulas lanjut, Ko Youn berkata, hasrat pakatan pembangkang untuk melihat DUN Perak dibubarkan tidak akan tercapai kerana BN masih kukuh dan mentadbir negeri ini dengan baik.

Katanya, apa yang jelas pakatan pembangkang sengaja menyebarkan berita dan harapan palsu kononnya DUN akan dibubarkan dan bakal kembali memerintah.

Jelas beliau, pendekatan itu diambil semata-mata bagi menaikkan semangat penyokong dan ahli mereka.

''Sekarang kerajaan negeri BN sedang memerintah dengan baik dan lancar. Kita menggunakan segala kemahiran, kepakaran serta pengalaman luas bagi membangunkan negeri dan membela rakyat.

''Ini jauh sekali berbeza dengan kerajaan pakatan pembangkang yang menggunakan pendekatan populis semata-mata untuk mengambil hati rakyat tetapi akhirnya tidak mampu melaksanakan janji-janji mereka sendiri," ujar beliau.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH