tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Rabu, 29 Julai 2009

APAKAH TEO BENG HOCK TELAH DIBUNUH?

Kemungkinan TBH dibunuh sangat besar bila Inkues Teoh Beng Hock di Mahkamah Majistret di sini hari ini diberitahu ujian makmal asid dioksiribonukleik (DNA) yang diterima menunjukkan terdapat DNA profil lelaki yang tidak dikenali di luar kot yang dipakai oleh mangsa.

Peguam yang mewakili Kerajaan Persekutuan, Tan Hock Chuan ketika sepintas lalu membentangkan laporan itu berkata, tiga DNA profil di tali pinggang pula mendapati salah satu daripadanya sepadan dengan DNA profil lelaki yang tidak dikenali itu.

Tan berkata, seramai 102 orang telah diuji bagi menentukan sama ada DNA mereka menyamai DNA lelaki yang tidak diketahui itu.Saya diberitahu oleh ahli kimia bahawa keputusan ujian 90 orang telah pun siap dan ujian bagi 12 lagi individu lelaki akan dijalankan.

Saya juga diberitahu oleh pegawai penyiasat, dua orang enggan memberikan spesimen contoh DNA mereka, katanya. Gobind Singh Deo yang bertindak sebagai peguam mewakili keluarga Teoh kemudiannya meminta pihak pendakwaan supaya memaklumkan kepada mereka sama ada terdapat sampel DNA daripada 90 individu itu yang sepadan dengan DNA lelaki yang tidak diketahui tersebut.Inilah salah satu sebab mengapa pihak mahkamah perlu menangguhkan prosiding ini bagi menunggu keputusan penuh laporan DNA," katanya.

Tan kemudiannya menjawab: "Sama ada terdapat padanan DNA daripada 90 individu ini dengan DNA yang tidak diketahui itu, perkara ini adalah lebih baik diberitahu sendiri oleh pakar kimia nanti.

Prosiding inkues siasatan kematian Beng Hock itu bagaimanapun ditangguhkan sehingga 5 Ogos ini bagi memberi peluang kepada peguam pemerhati bagi pihak keluarga mendiang membuat persediaan dan meneliti dokumen yang diperlukan.

Apakah orang yang mengenali TBH yang melakukan ini semua untuk menutup segala kemungkaran yang TBH telah dedahkan pada SPRM?Hanya inkues TBH yang akan membongkar apa sebenarnya yang terjadi pada TBH.Samaada ianya ada kaitan dengan politik Negeri Selangor akan terungkai tidak berapa lama lagi.

Segala tuduhan Pembangkang yang menyalahkan SPRM yang menjadi penyebab kematian Teo Beng Hock iaitu Setiausaha Politik kepada Exco kerajaan negeri, semalam.Kalau guna logik akal, tidak ada sebab untuk SPRM menyebabkan kematian Beng Hock kerana dia adalah saksi dalam siasatan terhadap dakwaan ADUN salah guna peruntukan kerajaan negeri.

Andai kata SPRM didakwa menyebabkan kematian terhadapnya, bagaimana badan itu nak menyelesaikan kes dakwaan itu. Sudah tentu sukar bagi SPRM untuk mendapat maklumat yang diperlukan

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH