tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Rabu, 6 April 2011

TERKINI BERITA VIDEO SEX ANWAR

http://4.bp.blogspot.com/-MXZ6B94oNdA/TZmW8Qlz8sI/AAAAAAAAKPU/I4QcCIjpPBM/s1600/anwar%2Bibrahim%2Bsex%2Bscandal2.jpg

Harapan rakyat negara ini untuk mendapat kebenaran secara telus dan terbuka tentang isu video seks yang didakwa libatkan Datuk Seri Anwar Ibrahim besar kemungkinan menjadi kenyataan.

Menteri DiJabatan Perdana Menteri Datuk Seri Nazri Aziz yang jaga portfolio undang-undang memberitahu satu sidang media di bangunan Parlimen pagi Rabu beliau akan membawa cadangan bagi penubuhan sebuah Suruhanjaya Diraja ke mesyuarat kabinet Jumaat ini.

Katanya beliau sendiri akan menyokong cadangan berkenaan.

Menurut Nazri, penubuhan suruhanjaya itu perlu selepas Datin Seri Wan Azizah Ismail menafikan lelaki terbabit hubungan seks dengan pelacur China dalam video itu adalah suaminya.

Katanya, kerajaan dan orang ramai perlu tahu mengenai kebenaran mengenai siapa dalam video itu selepas penafian Anwar dan Azizah.

Ia juga bertujuan membersihkan nama kerajaan atau UMNO yang kerap dituduh pembangkang terbabit sesuatu isu berkaitan pembangkang.

Menurut beliau, tiada soal peribadi dalam isu ini tetapi disebabkan penafian tersebut, seolah-olah kerajaan terbabit dengan video itu.

“Kita perlu buktikan dan tahu siapa dalam video tersebut.Kenapa (pembangkang) perlu takut. Kerajaan dan BN juga ambil risiko dengan penubuhan suruhanjaya ini,”.

“Kalau bukan (Anwar), ini peluang mudah jadi PM,” katanya Nazri lagi.

Sementara itu ahli parlimen Bebas Bayan Baru, Datuk Seri Zahrain Hashim memberitahu, adalah tanggungjawab kerajaan mencari kebenaran dalam isu video tersebut.

“Selagi tidak diselesaikan, ini jadi kekalutan pada rakyat. Kita juga tak mahu ini (kekalutan) kerana satu orang (iaitu Anwar),” katanya.

Katanya, tidak ada sebab mengapa pembangkang termasuk pemimpin PKR tidak setuju dengan penubuhan suruhanjaya itu yang bertujuan mencari kebenaran.

“Jika mereka tak mahu, mereka berat sebelah. Sebelum in, mereka yang kerap minta ditubuhkan (suruhanjaya),” ujar beliau.

Bagi Zahrain, rakyat perlu tahu kebenaran dan siasatan suruhanjaya itu kelak akan menjawab segala teka teki siapa lelaki dalam video itu sebenarnya.-6/4/2011

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH