tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Isnin, 4 April 2011

VIDEO SEX ANWAR:ANWAR TERDIAM TAK TERKATA

Selepas beberapa hari kena desak sejak negara kecoh dengan kes tayangan video seks di Carcosa Sri Negara 21 Mac lalu, Pengerusi DAP Karpal Singh akhirnya bersuara.

Ahli Parlimen Bukit Gelogor itu dalam kenyataan medianya Ahad meminta pihak berkuasa menayangkan video seks yang dikaitkan dengan Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim di Dewan Rakyat.

Karpal yang juga peguam utama Anwar berkata, ini kerana Dewan Rakyat mempunyai imuniti untuk melindungi ahli parlimen daripada sebarang liabiliti jenayah.

Menurut beliau, mendedahkan video itu untuk tatapan umum merupakan kesalahan mengikut Seksyen 5(1) Akta Penapisan Filem 2002 dan Seksyen 292 Kanun Keseksaan.

Bagaimanapun, katanya, jika ditayangkan di dalam Parlimen akan memberi imuniti kepada ahli parlimen daripada sebarang liabiliti jenayah atau lain-lainnya.

Karpal berkata, ia pernah dilakukan pada dua dekad yang lalu berhubung video seks bekas Timbalan Speaker Dewan Rakyat DP Vijandran.

Karpal sebelum ini dikecam berbagai pihak kerana berdiam diri tidak mengulas mengenai kes video seks yang didakwa melibatkan Anwar .

Karpal dituduh hipokrit kerana pada tahun Disember 1989, beliau mendedahkan video seks Vijandran dan meminta ahli-ahli parlimen menonton video tersebut bagi mengesahkan apakah ia merupakan Vijandran.

Kes Vijandran berlarutan selama beberapa tahun sebelum pemimpin MIC itu meletak jawatan dan hilang dari arus perdana politik negara.

Karpal mencadangkan ahli-ahli parlimen diberikan peluang untuk menonton video tersebut –di Dewan Rakyat- “bagi memastikan adakah sebenarnya, Anwar Ibrahim, adalah pelakon lelaki di dalam video tersebut,” kata Karpal dalam satu kenyataan media petang Ahad.

Beliau juga mendesak Speaker Dewan Rakyat Tan Sri Pandikar Amin Mulia untuk memandang serius cadangannya dan berkata, Anwar sendiri perlu diberi peluang hadir ketika tayangan.

Katanya, Pandikar Amin boleh menanguhkan penggantungan Anwar pada hari tayangan tersebut “kerana kepentingan awam” mengambil tempat.

Sementara itu, sehingga empat jam selepas berita Karpal Singh tersebar, beluam ada reaksi dari pemimpin PKR termasuk Anwar sendiri.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH