tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Rabu, 8 Julai 2009

MANEK URAI:BOLEHKAH ORANG INDIA DAN CINA DIBERI TARAF BUMIPUTERA?

Apakah layak kaum Cina dan india dinegara ini diberikan taraf bumiputera?Bagi saya mungkin apa yang diminta oleh mereka sangat sangat keterlaluan kerana sepatutnya mereka berterima kasih pada kerajaan terdahulu setelah memberikan mereka taraf penduduk negara ini walaupun yang sebenarnya mereka hanyalah kaum pendatang dimasa lalu.

Pekara inilah yang dituntut oleh mereka sekarang ini dan apakah kita sebagai orang melayu dinegara ini apakah sanggup kita memberikan hak kita sebagai seorang melayu pada mereka.Mungkin mereka merasakan sudah tiba masanya mereka menuntut hak itu kerana sudah ada bangsa melayu sendiri yang ingin menjual hak bangsanya sendiri hanya kerana inginkan kuasa.Inilah akibatnya kepada bangsa melayu yang sudah tidak hiraukan lagi asal usul kita dibumi bertuah ini untuk dipertahankan.

Mereka berani meminta sesuatu kerana mereka tahu ada orang melayu dibelakang mereka yang akan menyokong mereka.Apakah kita sanggup hak kita diambil? LU PIKIR LA SENDIRI...

Inilah apa yang mereka mahukan.Apakah kita sanggup?

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kota Alam Shah, M. Manoharan menuntut kerajaan supaya memberikan taraf bumiputera kepada bukan Melayu di negara ini.

Tuntutan itu dibuat kerana beliau mendakwa kaum bukan Melayu seolah-olah diasingkan sebagai warga negara termasuk hak-hak mereka dalam perkara tertentu.

Malah, tuntutan itu katanya akan merealisasikan konsep '1Malaysia' yang dibawa oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Saya minta Perdana Menteri memberikan status bumiputera kepada kaum bukan Melayu yang lahir selepas 31 Ogos 1957.

"Dengan memberikan status yang sama seperti orang Melayu, ia dilihat dapat mewujudkan kesamarataan hak dan keadilan di kalangan rakyat di negara ini," katanya ketika selepas sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) di sini hari ini.

BAGI KITA ORANG MELAYU...CUBALAH FIKIRKAN ANDAINYA NEGARA INI TIDAK LAGI DI TERAJUI OLEH ORANG MELAYU....SUDAHLA RAJA RAJA KITA DIHINA ,BUKAN OLEH BANGSA ASING TAPI BANGSA MELAYU SENDIRI...APA AKAN JADI SEANDAINYA APA YANG KITA ADA DIBERI PADA MEREKA DAN APA YANG KITA ADA SEKARANG TIDAK KITA PERTAHANKAN....KERANA INGINKAN BERKUASA ADA BANGSA MELAYU SENDIRI YANG MENJUAL BANGSANYA....RENUNG RENUNG KAN LA.....LU PIKIR LA SENDIRI.....

APAKAH KITA ORANG MELAYU SANGGUP MERELAKAKANNYA......TOLONGLAH BERIKAN JAWAPANNYA......................

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH

Windows Live Messenger