tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Rabu, 7 April 2010

6 SEBAB KENAPA SELANGOR JATUH KETANGAN PEMBANGKANG


Ada 6 perkara yang perlu Umno Selangor beri perhatian sekiranya BN mahu merampas semula Selangor dari pembangkang yang harus bermula di PRK Hulu Selangor nanti.Enam punca tersebut haruslah diberi perhatian serius bagi mengembalikan semula Selangor yang selama ini adalah kubu kuat BN sejak dari mula PRU lagi.

Enam Punca tersebut adalah


Pertama, prinsip muafakat mula bertukar menjadi konflik yang membawa mudarat.

Kedua, usaha menjuarai isu rakyat beralih haluan kepada tindakan memperjuangkan kaum kerabat.

Ketiga pergolakkan dalaman lebih ditumpukan berbanding usaha membina kekuatan.

Keempat, khidmat dan pendekatan lebih bercorak eksklusif bukan lagi inklusif.

Kelima BN agak ketinggalan dalam memanfaatkan teknologi maklumat.

Penyebab terakhir, aspirasi pengundi muda kurang difahami.

Selain dari enam punca tersebut BN perlu mempunyai semangat seperti adik-beradik antara semua kaum kerana keharmunian dan kesefahaman antara kaum di negara ini penting dalam memperkukuhkan kembali kedudukan BN di negeri ini jika benar-benar mahu memenangi kembali hati pengundi.Semangat adik-beradik itu perlu dalam BN bagi melakukan perubahan dalam BN di mana segala perkara yang diperjuangkan kaum Melayu perlu difahami kaum Cina dan India begitu juga sebaliknya.Melalui hubungan adik-beradik ini juga kita perlu sedar bahawa masalah orang Melayu adalah masalah orang Cina, masalah orang India dan begitulah juga apabila masalah orang Cina dan India adalah juga masalah orang Melayu.Semua pihak perlu bersatu dan mesti sedia melakukan perubahan sejajar dengan slogan BN Mampu Berubah, Sayangi Selangor Yakini BN, Selangor Take Over Plan (STOP) PRU 13'.

Jadi BN mesti kena menang (di Hulu Selangor)) kalau tidak menang, kita tidak boleh ambil Selangor selepas pilihan raya umum ke-13.BN perlu meneruskan perjuangan terutama di Hulu Selangor. Ia bukan satu pekerjaan yang mudah kerana kita berhadapan dengan kerajaan negeri. Mereka akan menggunakan segala kemudahan untuk mempertahankan Selangor.

Bermula dengan skandal seks Elizabeth Wong kepada kenyataan MB Tan Sri Khalid Ibrahim bahawa mereka tidak memerlukan Model Ekonomi Baru yang selama ini membantu menaikan ekonomi orang melayu.Sebagai contoh bila Isu Elizabeth Wong, dia nak letak jawatan, tetapi Ketua Muslimat PAS yang pakai tudung mempertahankannya. Orang nak telanjang, dipertahankan.Inilah perjuangan PKR dan Pakatan Rakyat.

PADA RAKYAT SELANGOR TERUTAMA PENGUNDI DIHULU SELANGOR FIKIRKAN NASIB KITA SEMASA KITA BERADA DIBAWAH KERAJAAN YANG TIDAK LANGSUNG MENGAMBIL TAHU AKAN MASAALAH RAKYAT TERUTAMA RAKYAT YANG DIBAWAH.SEMOGA PRK DIHULU SELANGOR NANTI KITA SINGKIRKAN KERAJAAN YANG HANYA TAHU MENABUR JANJI.

KITA RENUNG RENUNG KAN LA.....LU ORANG PIKIR LA SENDIRI........

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH

Windows Live Messenger