tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Sabtu, 24 April 2010

MAKIN PARAH:LAGI AHLI PKR DAN PAS KELUAR PARTI

Parti Keadilan Rakyat (PKR) terus menerima tamparan hebat apabila hampir 100 pemimpin serta ahli cawangan parti itu di Batu 4 Kapar, di sini mengisytiharkan keluar daripada parti itu dan menyertai UMNO.

Mereka diketuai Ketua Cawangannya, Mohd. Shahbuddin Hasbullah yang mengumumkan keputusan tersebut, sekali gus membubarkan PKR cawangan berkenaan.

Pengumuman itu memberikan tekanan bertali-arus terhadap PKR yang berhadapan dengan krisis kepercayaan terhadap parti itu dan Penasihatnya, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Menurut, Mohd. Shahbuddin, keputusan untuk meninggalkan PKR serta membubarkan cawangan parti itu di Batu 4, Kapar dibuat berikutan rasa kesal dengan kepimpinan Anwar yang sanggup menggadaikan kepentingan negara dan ahli partinya sendiri.

"Beliau (Anwar) bersikap seperti diktator dan PKR kini berada dalam keadaan kucar-kacir. Saya ada baca banyak berita dari surat khabar, dari pelbagai sumber dan nampak bahawa beliau ada niat tidak baik.

"PKR juga tidak mempunyai perjuangan yang jelas kecuali memburuk-burukkan negara, mencaci serta memfitnah orang lain termasuk Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

"Najib kalau kita lihat menjelajah ke serata negara untuk menaikkan ekonomi negara, bukannya menjelajah ke seluruh benua untuk memburukkan, menghina negara," katanya kepada pemberita sempena pengisytiharan keluar daripada PKR di Sementa, di sini, malam tadi.

Majlis itu turut disusuli dengan penyerahan borang keahlian UMNO kepada Ketua UMNO Bahagian Kapar, Datuk Abdul Rahman Palil.

Tambah Shahbuddin, keputusan beliau serta ahli untuk meninggalkan PKR bukan kerana membenci mana-mana individu dalam parti itu atau dipengaruhi oleh mana-mana pihak.

Sebaliknya, tindakan itu dibuat kerana beliau serta seluruh ahli PKR cawangan itu tidak lagi percaya dan yakin dengan ideologi politik parti pembangkang itu yang banyak mencetuskan huru-hara di kalangan masyarakat di negara ini selain tidak melaksanakan janji-janji yang dibuat kepada rakyat sehingga ke hari ini.

Tiada ulasan:

Catat Komen

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH