tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Ahad, 18 April 2010

NAK TAHU KENAPA ANWAR PILIH ZAID

Anwar mungkin boleh bodohkan pengikutnya yang taksub dengan membuat keputusan mengikut kehendaknya tanpa mengambil kira pandangan dari akar umbi yang tidak mahu Zaid sebagai calon di Hulu Selangor.Kerana Zaid lah akan ramai lagi pemimpin PKR dari berbagai peringkat akan mengikut jejak langkah pemimpin mereka yang sudah sedar yang selama ini Anwar hanya mencari keuntungan peribadinya dari membela rakyat.

Seorang lagi pemimpin PKR Ketua Angkatan Muda Parti Keadilan Rakyat (PKR) cabang Shah Alam, Nor'isham Manap dan timbalannya, Muhamad Ali Mukhtar hari ini mengumumkan keluar dari parti itu berkuat kuasa serta merta.Seorang anggota Jawatankuasa (AJK) cabang itu, Mohd Nazri Mukhtar dan empat anggota Angkatan Muda cawangan Padang Jawa turut mengumumkan keluar parti.

Nor'isham berkata, mereka mengambil tindakan itu kerana kecewa dengan kepimpinan PKR yang memilih bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Zaid Ibrahim (kanan, berbaju putih) sebagai calon pakatan pembangkang pada Pilihan Raya Kecil (PRK) kerusi Parlimen Hulu Selangor.

Pemilihan Zaid yang rekodnya sebagai pejuang reformasi dan keadilan masih belum diuji jelas merupakan pengkhianatan terhadap semangat dan cita-cita perjuangan reformasi serta keadilan yang kami sertai sejak 1999, katanya.

"Kami yakin pemilihan beliau bukan berdasarkan kepentingan perjuangan dan rakyat tetapi hanya untuk menjaga kepentingan (Ketua Pembangkang Datuk Seri) Anwar (Ibrahim) yang perlukan seorang bekas menteri dan peguam berprofil tinggi untuk menjadi benteng serta pembela beliau di Parlimen dalam menghadapi kes liwat beliau,

Dalam pada itu UMNO Kelantan akan membuat penjelasan pada pengundi Hulu Selangor siapa sebenarnya Zaid kerana ingin memastikan lebih 60,000 pengundi di Parlimen Hulu Selangor tidak membuat kesilapan dalam memilih wakil rakyat mereka pada Pilihan Raya Kecil (PRK) 25 April ini, UMNO Kelantan akan mendedahkan siapa sebenarnya calon Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Zaid Ibrahim.

Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Kelantan, Datuk Seri Mustapa Mohamed berkata, penduduk Hulu Selangor berhak mengetahui kepincangan yang dilakukan Zaid sewaktu menjadi anggota Parlimen Kota Baharu dan Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO sebelum ini.Saya sendiri mengenali (Datuk) Zaid Ibrahim kira-kira lapan tahun dan pernah menjadi timbalan saya dan juga pernah menjadi anggota Parlimen Kota Baharu yang rakyat Kelantan semua tahu apa yang dilakukannya.Pengundi Hulu Selangor berhak tahu apa yang dilakukan Zaid sebelum ini dan UMNO Kelantan tidak mahu pengundi membuat kesilapan memilih calon mereka,” katanya kepada pemberita di sini, hari ini.Mustapa berkata, sewaktu menjadi anggota Parlimen Kota Baharu selama sepenggal sejak pilihan raya uUmum 2004, Zaid telah gagal menumpukan perhatian berkhidmat untuk rakyat.Mustapa yang juga Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri berkata, beberapa individu yang pernah menjadi rakan baik Zaid sebelum ini juga sudah menyatakan kesediaan untuk berkempen membantu calon Barisan Nasional (BN) P. Kamalanathan pada PRK itu.


1 ulasan:

  1. PAS for all
    Israel for all
    PAS untuk semua termasuk pelacur Eli Wong, komunis DAP, kaki bontot, kaki arak, kaki Amal Jariah=Rasuah

    BalasPadam

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH