tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Selasa, 27 April 2010

KALAU KUASA SULTAN PUN DIPERTIKAIKAN,PIKIR PIKIR KAN LAH

Kalau kuasa Sultan pun Pas berani mempertikaikannya kita fikir fikirkan lah apa akan terjadi sekiranya Pakatan berkuasa nanti??Tindakan seorang wakil rakyat Pas mengemukakan dua soalan kontroversi pada Sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Kedah hari ini dilihat sebagai seolah-olah cuba mempertikai kuasa Sultan selaku Ketua Agama Islam di negeri ini.

Perbuatan itu dapat dilihat apabila Mohd. Nasir Mustafa (Pas-Kubang Rotan) mengemukakan dua soalan bertulis kepada Dewan iaitu:

 • Sejauh manakah bidang kuasa Sultan sebagai Ketua Agama Islam di negeri ini dihormati oleh Kerajaan Pusat?
 • Setakat manakah tahap tidak boleh campur tangan Kerajaan Negeri Kedah dalam pentadbiran hal ehwal agama Islam?
 • Menyedari perkara itu, Speaker DUN Kedah, Datuk Dr. Abdul Isa Ismail kemudiannya bertindak menarik balik soalan tersebut dan mengakui beliau mungkin terlepas pandang selepas menerima bantahan pembangkang.

  Bagaimanapun, sebelum soalan itu ditarik balik, sidang DUN menjadi kecoh selama 20 minit akibat pertikaman lidah antara penyokong kerajaan dan pembangkang.

  Ia bermula apabila soalan tersebut disanggah Ketua Pembangkang, Datuk Seri Mahdzir Khalid yang mencadangkan kepada Abdul Isa supaya membatalkan soalan tersebut.

  Ini kerana, menurut Mahdzir, tidak pernah berlaku dalam sejarah sidang DUN Kedah yang membahaskan tentang sejauh mana kuasa Sultan sebagai ketua agama Islam di negeri ini dan soalan tersebut seolah-olah mempertikaikan kuasa Sultan sebagai Ketua Agama Islam.

  “Kita tidak perlu penjelasan mengenai sejauh mana kuasa Tuanku Sultan dan kita seolah-olah hendak melibatkan Tuanku dalam masalah ini. Oleh itu, saya cadangkan agar soalan ini ditarik balik,

  Tiada ulasan:

  Catat Ulasan

  SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

  PERDANA MENTERI MALAYSIA

  PERDANA MENTERI MALAYSIA
  YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

  Timbalan Perdana Menteri

  TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

  NEGARAWAN TERULUNG

  NEGARAWAN TERULUNG

  ShoutMix chat widget

  CHATROLL KAMALFARSYA

  LinkWithin

  Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

  Jumlah Paparan Halaman

  BLOG SARAWAK

  BLOG PEMBANGKANG

  Catatan Popular

  SABDA HADIS

  Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

  Huraian

  1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

  MARI MEMBACA AL QURAN

  CELIK AL-QURAN
  Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

  AsmaulHusna

  Photobucket

  JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

  JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
  JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

  Bank islam online

  ZAKAT

  ZAKAT
  bayar secara online

  KIBAR JALUR GEMILANG

  Berkibarlah dikau di bumi bertuah

  NEGARA MALAYSIA

  YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH