tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Isnin, 26 April 2010

KECEDERAAN PADA TEOH AKIBAT JATUH

Ini bermakna Teoh tidak di bunuh sebaliknya kecederaan yang dialaminya adalah akibat jatuh dari tempat yang tinggi.Apakah kerana penjelasan ini menyebabkan Dr Porn tidak berani datang untuk memberi keterangan pada inkues Teoh pada hari selasa ini.

Dalam pada itu Pakar forensik Britain, Dr Peter Vanezis mula memberi keterangan pada inkues Teoh Beng Hock dengan berkata kecederaan pada tubuh pembantu khas DAP itu konsisten dengan kejatuhan dari tingkat tinggi.

Beliau

juga berkata Teoh sedar sepenuhnya sebelum jatuh.

Beliau mengemukakan laporan bedah siasat yang bertarikh 16 Disember dan berkata pemerhatiannya mendapati tiada tanda-tanda kecederaan diri sendiri seperti luka ataupun suntikan di tubuh mangsa.

Mayat Teoh dijumpai di verandah tingkat lima Plaza Masalam di Shah Alam pada 16 Julai lalu ketika beliau disoal siasat oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) di pejabatnya di Selangor.

Mengenai kecederaan di leher mangsa, Vanezis berkata beliau tidak dapat menentukan sama ada ia akibat daripada dicekik, tercekik tetapi percaya Teoh sedar sebelum jatuh.

SPRM membawa Vanezis untuk memantau perjalanan bedah siasat kedua ke atas Teoh dan memberikan pandangan balasnya. Beliau melawat tempat kejadian pada 23 Nov lalu, iaitu sehari selepas bedah siasat dijanlankan.

Ketika memberi penerangan pagi tadi, pakar dari Britain itu berkata beliau memiliki kelulusan tertinggi dalam kecederan, khususnya di leher dan pernah memberi keterangan semasa inkues Puteri Diana.

Koroner juga hari ini akan menentukan sama ada untuk menerima permohonan menghina mahkamah yang dibuat oleh keluarga Teoh ke atas Menteri Di Jabatan Perdana Menteri, Datuk nSeri Nazri Aziz.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH