tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Isnin, 20 April 2009

ZAMBRY DAPAT GELARAN NIZAR DAN NGEH DAPAT LAPORAN POLISNORALI menunjukkan salinan laporan polis dibuat ke atas Nizar dan Ngeh yang membuat kenyataan menghina dan mempertikaikan sistem kehakiman negara di IPD Ipoh, semalam.

ZAMBRY DAPAT ANUGERAH DARI SULTAN PERAK....TAPI NIZAR DAN NGEH DAPAT SURAT SAMAN...ADA KA PATUT.

IPOH: Gagasan Melayu Perak (GMP) semalam membuat laporan polis terhadap bekas Menteri Besar, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin dan bekas Exco, Datuk Ngeh Koo Ham yang didakwa menghina mahkamah berhubung kenyataan akhbar mereka pada 17 dan 18 April lalu mengenai keputusan Mahkamah Persekutuan.

Laporan polis itu dibuat di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Ipoh di sini, petang semalam.

Penasihat Undang-Undang GMP, Norali Nordin, berkata kenyataan akhbar itu dibuat Nizar pada sebuah akhbar tabloid berbahasa Melayu, manakala Ngeh dalam akhbar berbahasa Inggeris yang menyatakan keputusan Mahkamah Persekutuan berhubung kes penggantungan Menteri Besar Perak dan enam Exco adalah tidak sah.

"Kenyataan akhbar yang dibuat mereka dikhuatiri akan menimbulkan prasangka buruk rakyat Malaysia kerana ia menyentuh kredibiliti sistem kehakiman di negara ini, seolah-olah mahkamah Malaysia tidak bebas.

"Ia juga boleh dianggap menghina mahkamah dan satu cubaan untuk mempertikai serta memperkecilkan sistem kehakiman negara.

"Sebenarnya apa yang cuba disampaikan mereka hanya berdasarkan pandangan peribadi masing-masing bukannya mengikut lunas undang-undang dan tidak sepatutnya dilakukan," katanya selepas membuat laporan polis itu.

Norali yang mewakili GMP dan ditemani beberapa ahlinya, membuat laporan itu pada jam 6.30 petang. Mereka keluar dari pejabat IPD Ipoh 20 minit kemudian.

Beliau berkata, Malaysia mempunyai tiga cabang iaitu eksekutif, perundangan dan kehakiman yang mempunyai kredibiliti dan tanggungjawab masing-masing.

Sehubungan itu, katanya, tiada sesiapa yang berhak untuk membuat inkues terhadap keputusan yang ditetapkan oleh badan kehakiman.

"Oleh itu, jika satu keputusan kehakiman sudah ditetapkan, mana-mana pihak yang cuba mempertikaikan keputusan itu dengan menyatakan ia tidak sah adalah salah dari segi undang-undang

MEMANG PATUTPUN LAPORAN POLIS DI BUAT...NIZAR DAN NGEH NI MEMANG TAK RETI UNDANG UNDANG..YANG DIA TAHU UNDANG UNDANG RIMBA JER....PATUTLAH ALLAH SWT TARIK JAWATANNYA....MASA DAPAT JAWATAN LANSUNG TAKNAK BERSYUKUR DAN MEMBANTU BANGSA SENDIRI...INI MUNGKIN DISUMPAH RAKYAT YANG TAK MENDAPAT MENIKMATI KEHIDUPAN YANG SELESA....DAH HILANG JAWATAN BARULAH NAK MENUNJUK YANG DIRI TU BAIK...RAKYAT TAHU DAH...BAIK KAT KAWAN NGEH JE....SEMUA BAGI KAT NGEH...BANGSA SENDIRI DI TOLAK KETEPI...INILAH BAHANA MENOLAK RAKYAT SEAGAMA...KITA RENUNG RENUNGKAN LA...LU PIKIR LA SENDIRI

4 ulasan:

 1. muka sekoq2 macam samseng!!!!

  BalasPadam
 2. Dia ni wakil Melayu Perak mana? Jangan perbodohkan orang nanti esok awak pula akan dapat lapuran sebab jadi Melayu ngook.
  Ini lah Melayu yang Buta mata, hati dan yang akan melenyapkan bangsa.Cuba kamu fikir kalau mahkahmah sekarang bolih ketepikan perlembagaan kenapa satu hari nanti orang lain tidak bolih buat serupa.
  It is long and winding road and beware of the implication to the existence of the Malays when the constitution is blatantly ignored. Look at the long term, as short term gain may be disastrous. Common orang muda, pabila satu haru nanti kamu hilang kuasa politik hanya perlembagaan sahaja yang akan mempertahankan kamu jadi jaga dan hormati perlembagaan negara.

  BalasPadam
 3. SALAM LEEZ....MUKA SAPA SAMSENG TU

  BalasPadam
 4. SAYA WAKIL MELAYU NEGARA INI....KITA TAKLA BOLEH NAK TUDUH MAHKAMAH KETEPIKAN PERLEMBAGAAN HANYA KES TIDAK MENYEBELAHI KITA ...INILAH ORANG MELAYU YANG SANGGUP IKUT TELUNJUK BANGSA ASING YANG MAHU MELAYU HANCUR

  BalasPadam

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH

Windows Live Messenger