tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Khamis, 30 April 2009

PAS PULAU PINANG MEMBERONTAK DI DUN PENANTI:TAK PUAS HATI DENGAN ANWAR

Macam ada yang tak kena antara Pas dan Pkr di Pulau Pinang.Kerana hanya mempunyai satu kerusi diDun Pulau Pinang ,Anwar menganggap Pas pulau Pinang tidak boleh berbuat apa apa dan kerana itulah Anwar hanya pandang sebelah mata pada Pas Pulau Pinang.

Pas Pulau Pinang sudah sejak dari pru12 memendam rasa kerana sering dipermainkan oleh Anwar dengan berbagai janji terutama dengan janji 16 september.
Akhirnya, walaupun Anwar menang tetapi cerita mahu menawan Putrajaya dari pintu belakang dengan harapan ada 30 ahli parlimen Barisan Nasional (BN) melompat terus jadi kisah lawak . Sejauh mana mereka serius tidak mahu membantu Timbalan Pengerusi Perhubungan PKR Pulau Pinang, Dr Mansor Othman yang sudah diumumkan sebagai calon pilihanraya kecil itu masih jadi tanda tanya.

PAS dikatakan menganggap kerusi tersebut sebagai kubu kuat parti itu walaupun pada pilihan raya umum lalu ia ditandingi oleh wakil PKR.Pemimpin-pemimpin PAS negeri itu mahu PKR memberi laluan kepada PAS untuk bertanding di Penanti bulan depan.Ketua PAS Permatang Pauh, Omar Hassan memberitahu, parti tersebut mahu bertanding di kerusi tersebut kerana pengundi di bahagian itu sudah tiada keyakinan terhadap PKR. Penyokong akar umbi mahu perubahan. Kami akan menunggu dan lihat sama ada permintaan kami akan dipenuhi atau tidak oleh Pas Pusat.

Terdahulu, Ketua Pemuda PAS, Mohd. Hafiz Mohd Nordin berkata, satu perbincangan dengan presiden parti berhubung hal itu akan diadakan dalam tempoh terdekat ini.Ini adalah permintaan akar umbi yang mahukan PAS mengambil balik kawasan itu, Pemuda sendiri telah mempunyai calon yang sesuai

Pesuruhjaya PAS Selangor, Hassan Ali telah mengizinkan sekiranya ada cadangan untuk meletakkan calon parti itu pada pilihan raya kecil kawasan berkenaan.Sebagaimana yang dirasakan Pas Selangor yang terpinggir oleh Pkr ,Pas Pulau Pinang lebih tahu apa yang sebenarnya berlaku dalam kerajaan negeri.

Mengikut cakap-cakap yang berlegar bunyinya macam hubungan PAS dengan PKR dan DAP di negeri itu sudah meruncing, kusut dan sukar dibendung dan PAS Pulau Pinang, tiada sebarang hubungan atau kerjasama berlaku antara mereka dengan PKR mahupun DAP selepas pilihanraya umum lalu.Menyedari PAS seperti melukut tepi gantang, maka tidak hairanlah jika kali ini PAS Pulau Pinang menuntut mereka dibenarkan bertanding di Penanti.

Sebabnya, parti itu bersama-sama bertungkus lumus bekerja dan memenangkan calon PKR dan DAP dalam pilihanraya itu tetapi setelah menang, PAS dinafikan hak dan sumbangan mereka dalam kerajaan negeri., Anwar kena ingat kemenangannya di Permatang Pauh banyak dibantu oleh ahli-ahli PAS yang ramai di DUN Permatang Pasir dan Penanti.Sebagai membantah tiada pemimpin PAS yang hadir ketika Anwar mengumumkan Dr Mansor sebagai calon PKR yang akan bertanding dalam majlisnya.

Walaupun pada akhirnya PAS Pusat dijangka akan akur dengan membenarkan calon PKR bertanding tetapi ianya pasti akan menjadi bengkak yang terus bernanah dikalangan PAS Pulau Pinang dengan rakan parti campuran itu.Anwar pastinya tidak mahu mengorbankan kerusi Penanti kepada PAS kerana antara skrip kempen pilihanraya di Penanti nanti adalah ‘jika Dr Mansor menang dia akan jadi Timbalan Ketua Menteri 1.

Pada Pas Pulau Pinang kalau orang dah tak sudi apa lagi yang ditunggu....Keluar saja dari Pakatan Pulau Pinang .Ada Pas pun tak membawa apa apa perubahan,apa tah lagi kalau Pas keluar...lagi senang hati Anwar kerana tiada duri dalam daging dalam pemerintahan Pakatan di Pulau Pinang.

Baru Pas tahu siapa Anwar sebenarnya....Umno dah lama tahu agenda Anwar...kerana itu lah Umno menyingkir Anwar.PADA PAS PULAU PINANG ,KALAU TAK PUAS HATI BERTANDING SAHAJA DI PENANTI....BARU DIKATA ANANK JANTAN....

KITA RENUNG RENUNG KAN LAH......LU PIKIR LA SENDIRI....MMMM

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH