tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Sabtu, 25 April 2009

UMNO PAS:PAS PERLU BERSIKAP TERBUKA DALAM KERJASAMA DENGAN UMNO

IPOH 24 April - Pas perlu bersikap terbuka untuk bekerjasama dengan UMNO jika benar-benar ikhlas mahu mewujudkan perpaduan dan kestabilan politik di negeri ini.

Menteri Besar, Datuk Seri Dr. Zambry Abd. Kadir berkata, tindakan Pas meletakkan syarat supaya menyokong pembubaran Dewan Undangan Negeri (DUN) hanya akan mewujudkan halangan ke arah menjalin kerjasama antara kedua-dua parti tersebut.

''Sebab itu saya kata dari awal lagi, apabila bercakap soal kerjasama perlu ada keterbukaan dan mesti datang dari kedua-dua pihak, tidak boleh sebelah pihak sahaja.

''Apabila mula letak pelbagai jenis halangan (syarat) susahlah. Kita perlu bersikap terbuka dan lapang dada, selepas itu barulah kita boleh bercakap tentang perpaduan dan kerjasama," katanya kepada pemberita selepas merasmikan seminar Persatuan Usahawan Muda Malaysia (PUMM) di sini hari ini.

Beliau mengulas kenyataan Pesuruhjaya Pas negeri, Ahmad Awang yang mahu UMNO menyokong pembubaran DUN sebagai syarat untuk bekerjasama.

Menurut Zambry, Pas seharusnya melihat kerjasama antara kedua-dua dua parti dalam skop yang lebih luas serta bersifat menyeluruh dan bukan kepentingan sendiri sahaja.

''Kita perlu berbincang demi kepentingan masyarakat dan negara secara keseluruhannya," ujar beliau.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH

Windows Live Messenger