tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Ahad, 26 April 2009

UMNO:PERLANTIKAN PENGERUSI BARU TERAJUI UMNO BUKAN TIDAK PERCAYA KEPIMPINAN NEGERI.

Keputusan melantik barisan kepimpinan tertinggi Umno sebagai Pengerusi Badan Perhubungan parti itu di lima negeri, tidak harus dianggap sebagai petanda parti tidak memberi kepercayaan kepada kepimpinan negeri.

Setiausaha Agung Umno Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor berkata ia bertujuan memberi perubahan lebih positif kepada negeri berkenaan iaitu Selangor, Wilayah Persekutuan, Kedah, Terengganu dan Pulau Pinang.

"Ini bukan soal tidak percaya terhadap kepimpinan negeri tetapi ini lebih untuk memberi input dan perubahan kepada negeri berkenaan," katanya kepada pemberita selepas menghadiri program pelancongan komuniti Putrajaya di Presint 9 di sini hari ini.

Presiden Umno Datuk Seri Najib Tun Razak semalam mengumumkan beliau akan mengetuai Badan Perhubungan Umno Selangor dan timbalannya Tan Sri Muhyiddin Yassin pula memimpin Umno Wilayah Persekutuan.

Sementara tiga Naib Presiden Umno iaitu Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein bertanggungjawab memimpin Umno Terengganu, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi mengambil alih teraju Umno Pulau Pinang sementara Umno Kedah akan dikemudi Datuk Seri Shafie Apdal.

Tengku Adnan yang juga Ketua Bahagian Putrajaya turut menyambut baik pelantikan Muhyiddin yang pada pendapatnya dapat memberikan impak besar kepada politik di kawasan itu seterusnya kesannya akan melimpah ke negeri lain.

"Kita kena jaga (Wilayah Persekutuan), kita perlu memahami keperluan pengundi muda dan pengundi tradisional di kawasan ini," katanya.

Mengulas pelantikan beberapa pemimpin yang kalah atau tidak bertanding dalam pemilihan parti bulan lepas sebagai Anggota Majlis Tertinggi (MT) Umno, beliau berkata ini kerana parti masih memerlukan khidmat dan sumbangan mereka.

"Walaupun mereka kalah atau tidak bertanding, tetapi mereka semua masih dapat memberi sumbangan kepada parti. Barisan yang diumumkan Presiden merupakan barisan yang mantap dan diyakini dapat memulihkan keyakinan rakyat kepada Umno.

1 ulasan:

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH