tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Selasa, 21 April 2009

UMNO DAH BERUBAH DAN INILAH HASIL DARI PERUBAHAN TERSEBUT

Sebagaimana yang dijanjikan olh PM yangUmno akan melakukan perubahan sebelum Umno rebah telah diterjemahkan dengan beberapa tindakan DSN yang memberi penekanan terhadap beberapa perkara yang tidak menguntungkan rakyat.Satu contoh yang ketara adalah besar kemungkinan kerajaan akan tidak akan menyertai pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Penanti, Pulau Pinang.BN perlu melihat terlebih dahulu sama ada pilihan raya kecil itu menguntungkan rakyat atau sebaliknya.

Semalam juga DSN telah mengumumkan peruntukan percuma 100 juta unit Amanah Saham Wawasan (ASW 2020) kepada penduduk miskin bandar dan miskin tegar di negara ini.Peruntukan yang dibuat melalui Permodalan Nasional Berhad (PNB) itu selari dengan langkah yang dinyatakan dalam Kajian Separuh Penggal Rancangan Malaysia Kesembilan (RMK-9).

Bagi penawaran ASW 2020 percuma, beliau berkata, lebih 20,000 orang daripada pelbagai kaum akan menerima faedah.PNB dalam kenyataannya di sini menyebut, sebanyak 50 peratus daripada unit baru ASM itu diperuntukkan untuk pelabur bumiputera, Cina (30 peratus), India (15 peratus) dan lain-lain kaum (lima peratus).

Semalam juga DSN berkata Barisan Nasional (BN) mesti mampu menjadi parti 'nakhoda zaman' untuk membawa perubahan kepada negara ini.Maksud sebagai parti 'nakhoda zaman' ialah BN perlu melakukan perubahan mendahului zaman yang sepatutnya dilakukan oleh semua pemimpin BN. Wakil rakyat dan pemimpin BN sekarang tidak boleh lagi bersikap seperti biasa dan perlu mendampingi rakyat untuk menyelami dan menyelesaikan masalah yang mereka hadapi.

Umno dan BN tidak boleh lagi dengan pemikiran lama, pendekatan lama dan metodologi yang lama. Kita mesti melihat kepada metodologi yang baru kerana kalau generasi muda tidak minat menyokong kita,maka Umno dan BN akan menerima akibat teruk pada pilihan raya umum akan datang.

Justeru, BN kini perlu bersama-sama berubah sesuai dengan persekitaran dan keadaan politik sekarang. Kalau berjanji, kita tak tunaikan, itu akan menjadi satu tamparan kepada kita nanti. Jadi, Umno dan BN perlu kotakan janji sekiranya Umno dan BN mahu kekal dalam hati rakyat.

Diharapkan kesemua parti komponen perlu melibatkan semua kaum dalam aktiviti yang dianjurkan agar rakyat menikmati suasana keharmonian kehidupan dengan aman.

Tidak ada salahnya UMNO ambil berat apa yang berlaku di ladang-ladang dan estet serta kampung-kampung baru. Begitu juga apa salahnya MCA beri hadiah kepada pelajar Melayu yang dapat keputusan baik dan begitu juga MIC sepatutnya mengucap tahniah pada DSN atas pembebasan pemimpin Hindraf.Pendekatan ini juga merupakan sedikit sebanyak merupakan konsep 'Satu Malaysia' yang ditekan oleh DSN pada masa ini.

2 ulasan:

  1. umno parti akan pupus dr malaysia.

    BalasPadam
  2. TAKUT TAKUT PAKATAN YANG PUPUS....TENGOK JE NANTI...

    BalasPadam

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH