tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Jumaat, 24 April 2009

UMNO BN TAK PERNAH TAKUT

KUALA LUMPUR 23 April - Barisan Nasional (BN) tidak pernah takut untuk berdepan dengan mana- mana parti politik dalam pilihan raya walaupun keputusan untuk menyertai Pilihan Raya Kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Penanti masih belum dibuat.

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin menegaskan, pilihan raya adalah perkara biasa yang sering dilalui BN, oleh itu soal kalah atau menang adalah adat dalam apa jua pertandingan.

"Kita tak pernah takut pada sesiapa pun, ini soal pilihan raya biasa kita lalui.

"Menang kalah adalah adat dalam pertandingan, kita akan hadapi apa pun di sepanjang masa," katanya pada sidang akhbar sempena lawatan kerja di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Setapak Indah di sini hari ini.

Hadir sama ialah Menteri Kerja Raya, Datuk Shaziman Abu Mansor; Ketua Setiausaha Kementerian Pelajaran, Tan Sri Dr. Zulkurnain Awang; dan Ketua Pengarah Pelajaran, Datuk Alimuddin Mohd. Dom.

Beliau mengulas kenyataan Pengarah Strategik Parti Keadilan Rakyat (PKR), Saifuddin Nasution Ismail bahawa BN enggan meletakkan calon di DUN Penanti kerana sedar mereka adalah parti bukan pilihan.

Ahad lalu, Perdana Menteri pada satu majlis di Pekan, Pahang berkata, BN akan meneliti sama ada mahu menyertai pilihan raya kecil DUN tersebut atau sebaliknya.

Pilihan raya kecil itu dijangka diadakan ekoran tindakan bekas Timbalan Ketua Menteri 1 Pulau Pinang, Mohammad Fairus Khairuddin daripada PKR meletak jawatan sebagai ADUN Penanti.

Menjawab soalan adakah BN akan menyertai pilihan raya berkenaan, Muhyiddin berkata, setakat ini perkara itu belum diputuskan.

Katanya, ia akan dibincangkan dalam mesyuarat Majlis Tertinggi (MT) UMNO esok dan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak juga akan meneliti maklum balas daripada pemimpin parti komponen BN terlebih dahulu.

"Kita belum buat keputusan, itu (tertakluk) kepada tinjauan Presiden dan maklum balas dari pemimpin parti komponen," katanya.

Ditanya pandangan peribadinya berhubung kewajaran BN bertanding, beliau menegaskan: "Ia bukan soal pandangan peribadi, apa yang lebih penting ialah apa yang parti rasa."

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH

Windows Live Messenger