tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Rabu, 22 April 2009

NIZAR MUNGKIN TIDAK NYATAKAN PERKARA SEBENAR SEMASA PERBINCANGAN DENGAN SULTAN

Nizar sebenarnya mungkin tidak menyatakan perkara yang sebenar semasa perbincangan dengan Baginda Sultan Perak.Nizar cuba untuk menyalahkan Sultan atas apa yang berlaku tempohari.Sebagai Raja pemerentah Baginda lebih arif akan undang undang yang tak mampu Nizar menandingi kehebatan Sultan sebagai bekas Ketua Hakim Negara.

Menurut afidavit tersebut, Mohd Nizar berkata ia bermula pada 4 Februari, ketika beliau menghadap baginda Sultan untuk memohon perkenan baginda untuk membubarkan DUN bagi menyelesaikan kemelut politik di Perak berikutan kehilangan tiga ADUN - Mohd Osman Jailu (Changkat Jering), Jamaluddin Mohd Radzi (Behrang) dan Hee Yit Foong (Jelapang) - yang telah "meletak jawatan".

Mungkin Nizar lupa yang ketiga tiga wakil rakyat berkenaan tidak meletak jawatan seperti mana Nizar maklumkan pada Sultan Perak.Atas kebijaksanaan Tuanku ,Tuanku tidak menerima bulat bulat apa yang dinyatakan oleh Nizar dan sebaliknya Baginda Tuanku telah memanggil kesemua wakil rakyat berkenaan untuk bertanyakan perkara yang sebenar.

Dari sinilah Baginda Tuanku telah diberi penjelasan oleh ketiga tiga Adun berkenaan yang mana mereka bukan meletak jawatan sebagai Adun sebaliknya meletak jawatan dalam parti masing masing.

Baginda Sultan juga ada menyebut pada Nizar "Innallaha maa Sobirin" (sesungguhnya Allah bersama orang-orang yang sabar).Dah Tuanku nyatakan pada Nizar bahawasanya kita perlu sabar .Tapi Nizar mengambil langkah yang bertentangan apa yang Baginda titahkan.Dari sini Nizar cuba berlagak lebih tahu dari Baginda Sultan dan salah satu sebab terjadinya huru hara adalah kerana Nizar menerima nasihat DAP dari menerima nasihat Sultan.

Bagaimanapun, Mohd Nizar menafikan bahawa semasa menghadap baginda Sultan, beliau pernah menyatakan kepada baginda bahawa terdapat kehilangan kepercayaan kepadanya sebagai menteri besar oleh majoriti anggota DUN, dan kerana itu, beliau mahu membubarkan DUN.

Apakah kenyataan Nizar ni sempurna ?kalau sempurna kenapa Baginda menolak kehendak Nizar untuk membubarkan DUN.Tentu Baginda Sultan lebih arif dalam undang undang.Bagi Nizar siapalah kamu nak dibandingkan dengan kebijaksanaan Baginda.

KITA RENUNG RENUNGKAN LA....LU PIKIR LA SENDIRI

1 ulasan:

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH