tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Jumaat, 24 April 2009

LELONG CAMRY TIDAK MERUGIKAN :MB PERAK

IPOH: Tindakan kerajaan Perak melelong 16 Toyota Camry 2.4 yang sebelum ini digunakan sebagai kenderaan rasmi Exco pakatan pembangkang bukan satu pembaziran sebaliknya boleh memberi keuntungan terutama jika ada pihak membuat bidaan pada harga tinggi.

Menteri Besar, Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir, berkata ia kerana kereta berkenaan yang baru digunakan antara satu hingga dua bulan dan masih dalam tempoh jaminan tiga tahun oleh syarikat pengeluar, dibeli pada harga sekitar RM158,000 sebuah selepas mendapat diskaun kira-kira RM10,000 seunit daripada pengedarnya.

"Selepas mengambil kira faktor susut nilai serta permintaan di pasaran, saya tidak fikir melelong kereta itu membazir sebab itu kita letak pada harga rizab RM148,00 seunit.

"Jika lihat pada harga asas itu mungkin ada yang akan menawarkan pada harga lebih tinggi yang tentunya akan mendatangkan keuntungan kepada kerajaan dan kereta rasmi baru (Proton Perdana V6 Executive) yang akan dibeli bukannya berharga RM200,000 tetapi lebih murah iaitu sekitar RM120,000 sebuah.

"Kerajaan hanya akan dianggap membazir sekiranya kita tidak menjual Toyota Camry 2.4 tetapi membeli pula kereta rasmi baru yang lain," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Siri Jelajah Persatuan Usahawan Maju Malaysia (PUMM) di sini hari ini.

KENAPA PULAK NIZAR KATA LELONG CAMRY MERUGIKAN....RUGI SEBAB NIZAR TAK DAPAT PERCUMA...MAKSUDNYA NIZAR KENA BELI KALAU NAK PAKAI KERETA TU.....YELA NIZAR KENA LA BELI....TAKAN NAK FREE JE....MASA JADI MB BOLEH LA FREE...LA NI KENA LA BAYAR...

RENUNG RENUNG KAN LA....LU PIKIR LA SENDIRI....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH