tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Khamis, 30 April 2009

UMNO PAS:UMNO SOKONG PAS ANDAI UMNO TARIK DIRI

Apakah motif Pas Pulau Pinang untuk meletak calon mereka untuk bertanding walaupun Pkr sudah menamakan calon mereka.Apakah Dalam keadaan Pkr memerlukan sokongan Pas mengambil peluang untuk menuntut jawatan dan kedudukan agar Pas kelihatan kuat dipulau Pinang.Semua rakyat tahu kedudukan Pas yang hidup segan , mati tak mahu dalam Dun Pulau Pinang.Selama ini jelas Anwar telah menindas Pas Pulau Pinang kerana Anwar menganggap Pas hanya Parti tumpangan Sahaja kerana dengan kedudukan satu kerusi sudah tentu Pas ibarat menyalak bukit sekiranya Pas menyuarakan tuntutan mereka.

Apakah Pakatan di Pulau Pinang hanya kerajaan yang hanya cantik diluar dan berulat didalam.Dari apa yang disuarakan oleh Pas Permatang Pauh yang berkeras mahu meletakan calonnya ,apakah ini satu strategi pakatan untuk melemahkan Umno agar terikut rentak Pas.

Umno yang memutuskan hari ini sama ada ingin bertanding atau sebaliknya telah ditangguh sehingga Isnin depan. Mesyuarat itu akan dipengerusikan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak yang juga Presiden Umno dan dihadiri timbalannya, Tan Sri Muhyiddin Yassin, tiga naib presiden iaitu Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, Datuk Seri Hishammuddin Hussein dan Datuk Seri Mohd Shafie Apdal.

Antara perkara yang dijangka dibincang pada mesyuarat itu ialah keputusan Umno sama ada akan bertanding pada pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Penanti yang akan diadakan pada 31 Mei ini.

Diharapka Umno akan membuat satu keputusan yang baik kerana tidak semua menolak Umno dan tidak semua bencikan Umno....Umno harus memikirkan nasib orang orang melayu Permatang Pauh dan Orang melayu Pulau Pinang yang mengharapkan Umno berjuang untuk menawan Dun Penanti.Ini telah dapat di buktikan selama Pakatan menjaga Dun Penanti Pakatan gagal untuk membangunkan nya.

ANDAI KATA UMNO MENARIK DIRI DARI BERTANDING APAKAH UMNO AKAN MEMBERIKAN SOKONGAN PADA PAS....TAPI SEKIRANYA UMNO BERTANDING DAN MENENTANG PKR APAKAH PAS AKAN MENYOKONG UMNO DEMI PERPADUAN ORANG MELAYU.....KITA RENUNG RENUNG KAN LAH.....LU PIKIR LA SENDIRI....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH