tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Khamis, 23 April 2009

UMNO PAS:PAS MAHU LAWAN UMNO DI PENANTI.

Parti Keadilan Rakyat (PKR) menerima tamparan hebat apabila mesyuarat Agung Pas Permatang Pauh sebulat suara menyokong usul agar parti itu bertanding pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Penanti. Seramai 115 perwakilan Pas kawasan itu yang menghadiri mesyuarat agung itu minggu lalu, membuat keputusan PKR tidak bertanding tetapi memberi laluan kepada Pas.

Keputusan Pas itu berkaitan dengan rasa tidak puas hati Pas terhadap Anwar dalam kes Fairus yang disifatkan sebagai tidak telus dalam kes perletakan jawatan Fairus.Peletakan jawatan itu dikatakan didorong faktor pendedahan penyelewengan berkenaan oleh Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) Kepala Batas, Amizuddin Ahmat.

Sekiranya apa yang dihajatkan Pas kawasan ini tertunai ,besar kemungkinan Pas akan berdepan dengan Umno sekiranya Umno tidak menarik diri.Tapi sekiranya Pkr tidak mahu merelakan Pas bertanding disana besar kemungkinan Pkr akan menghadapi BN,itu pun seandainya umno tidak menarik diri.

Jadi kepada semua ahli Pas yang tidak setuju dengan Pkr ,boleh lah ahli ahli Pas memberikan sokongan pada calon Umno sekiranya berlaku pertandingan antara Bn dan Pkr.Inilah masa yang sebaik baiknya ahli ahli Pas bertindak pada Pkr dengan tidak mengundi Pkr nanti.Pas perlu buat sedemikian agar Pkr tidak terlalu bongkak dan ahli ahli Pas wajar mengajar DSAI erti telus dalam perjuangan politik.

Bagi saya Pas takut sekiranya Pkr bertanding rakyat akan beralih arah ke BN kerana Pkr telah banyak melakukan kesalahan baik dalam bentuk rasuah atau dari segi moral.Rakyat sebenarnya sudah muak dengan pembangkang yang asyik mencari kesalahan Umno dan BN tapi pakatan sendiri banyak melakukan kesilapan .

Jadi sebagai mencari jalan penyelesaian wajar ahli Pas mengundi Umno BN untuk buktikan pada Pkr supaya tidak lagi membuat perkara yang tidak menguntungkan pakatan.Kita ajar Pkr pada prk penanti nanti.

RENUNG RENUNG KAN LA....SEMOGA UMNO AKAN MENGUBAH SEGALA KEPINCANGAN PKR SELAMA INI,INSYALLAH UMNO TERUS MENDAPAT KEPERCAYAAN RAKYAT..........LU PIKIR LA SENDIRI

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH

Windows Live Messenger