tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Isnin, 31 Ogos 2009

ANWAR NIZAR BANGSA=T:KHALID SERLAHKAN KEBODOHANNYA MENTADBIR NEGERI

Sifat Khalid yang hanya mendengar apa yang dikatakan oleh pemimpin Pkr yang bukan Islam dan Pemimpin Dap menunjukan Khalid mudah di beli bagi menjadikan negeri Selangor sebagai pusat pentadbiran sebuah negeri yang kaya dengan berbagai perkara yang akan menghancurkan umat islam sekiranya tidak dibendung dari sekarang.

Bermula dengan kebebasan arak yang boleh dijual dimana mana Khalid tidak langsung memikirkan implikasi pada umat Islam sekiranya minuman seperti arak terus dibenarkan dijual dengan mudah walaupun ianya di tempat orang yang ramai penduduknya beragama Islam.

Khalid juga tidak langsung akan mengadakan sebarang perbincangan dengan penduduk jika sesuatu perkara itu untuk kepentingan bukan Islam.Jadi jelas Khalid dengan sewenang wenangnya akan meluluskan sebarang kepentingan kaum India dan Cina demi untuk mengharapkan imbuhan sokongan dari keduanya tanpa memikirkan kebaikan dan keburukan pada umat islam yang pada nya orang Islam tidak akan membantah.

Sebenarnya ramai yang menyifatkan Khalid sebagai Menteri Besar Selangor sebagai seorang ketua kerajaan negeri yang tidak bijak dan tidak tahu mentadbir sebuah negeri maju.

Presidennya, Ramlan Abu Bakar berkata, antara kelemahan ketara Menteri Besar itu adalah kegagalannya menangani isu pembinaan kuil di Seksyen 23 Shah Alam dengan baik sehingga mencetuskan rasa kurang senang majoriti penduduk Islam di kawasan itu.Beliau berkata, Reformis sejak dulu lagi mengecam segala bentuk pentadbiran Abdul Khalid yang lemah sehingga menjurus kepada penganiayaan terhadap rakyat khususnya di Selangor.

Isu pembinaan kuil di Seksyen 23 seharusnya boleh diselesaikan secara baik tanpa perlu mencetuskan ketegangan antara kaum.Beliau mengulas keputusan kerajaan negeri yang meluluskan pembinaan kuil di tapak seluas 0.2 hektar sehingga menimbulkan kemarahan penduduk Islam kerana Seksyen 23 dihuni 75 peratus masyarakat Islam.Tambahnya, sebagai seorang ketua kerajaan negeri, Abdul Khalid mempunyai kuasa untuk membatalkannya dan keputusan tersebut sudah pasti mampu mewujudkan kembali keharmonian di situ.

Khalid juga dilanda masaalah dengan sebuah bank kerana hutang yang tidak mampu dijelaskan bila mahkamah telah memutuskan Khalid harus membayarnya balik sebanyak RM66.67 juta dengan Bank Islam Malaysia Berhad (BIMB).Ini bukan satu jumlah hutang yang kecil.Jangan sampai ada penyelewengan atau salah guna kuasa selaku Menteri Besar kerana hendak menyelamatkan diri dalam menyelesaikan masalah peribadi ini.

Barangkali lebih terhormat rasanya mengundur diri biar pun, isu hutang adalah masalah peribadi. Tetapi dengan pelbagai masalah yang telah berlaku di Selangor ia semakin membosankan rakyat.

4 ulasan:

 1. KAU NI BANGANG SEKARANG BARU NAK CERITA BENDUNG PENJUALAN ARAK KEDAI ITU DIBUKA TAHUN BERAPA SIAPA YANG MENTADBIR PADA MASA ITU GULAH AKAL. JANGAN JADI AKAL LEMBU TAHU MENANDUK AJER TAPI KURANG BERFIKIR ELOK LAH KAU NI PERGI SURAU DISEKSYEN 23 BUAT SOLAT TERAWIKH DAN TANYA LAH ORANG KAT SANA KHIR TOYO BAGUS ATAU TAN SRI KHALID YANG LEBIH BAGUS. BARAL PUNYA OTAK LEMBU KARAT TAK BOLEH TIMBANG

  BalasPadam
 2. This is one f***in piece of shit
  Who the hell r u 2 accuse MB Khalid of being a puppet 2 non Malays?
  What about UMNO?
  Muhyiddin subservient 2 Lee Kuan Yew
  Awarded our Singapore neighbors Empangan Linggu n the land surrounding it
  Khir Toyol not banning alcohol at Malay majority areas when he was MB
  Why?
  Nak jaga hati geng MCA,MIC,PPP,Gerakan
  Even reject hudud,callin it "benda lawak"?
  Why?
  Nak jaga hati Sisters In Islam,Nori, Marina, Maria Chin etc?

  No way in hell I'll vote 4 UMNO
  Know this
  UMNO= Death of Islam
  So,F**K off,UMNO/BN

  BalasPadam
 3. mengenai masalah arak tu.. arak lebih senang di beli orang Islam sewakti UMNO memerintah Selangor dari sekarang ini...

  BalasPadam
 4. kalau MB orang UMNO tentu korang sokong walaupun buat apa yg tak sepoatutnya..boleh blah la..

  BalasPadam

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH