tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Ahad, 30 Ogos 2009

NIZAR PASBERG:NIZAR DAH MABUK

Nizar dah mabuk rupanya...Mabuk yang akan membawa kehancuran pada Perak bila Nizar yang dah mabuk gila ni masih lagi perasan yang dirinya dan kuncu kuncunya mahu mengadakan persidangan Dun Perak.Itulah kerana dah terlampau mabuk dengan kuasa Nizar sudah hilang pertimbangan untuk perjuangkan nasib rakyat.Yang diperjuangkan Nizar hanya mahukan kuasa yang sudah ditarik oleh rakyat.Sepatutnya Nizar harus sedar yang kita selamanya tidak akan bertahan sebagai pemimpin kerana pemimpin yang tidak membela nasib rakyat akan ditolak oleh rakyat.Inilah yang terjadi dimana Nizar hanya membela nasib Dap yang seakan akan mahu membolot segalanya dari apa yang ada dinegeri Perak ini.Baru Setahun Nizar diberi amanah memimpin Perak Nizar sudah serahkan banyak tanah pada Dap.

Kerana sudah terlalu mabuk Nizar masih mempertikaikan kedudukan Datuk R.Ganesan sama ada masih sah sebagai Speaker atau sebaliknya.Kedudukan Speaker telah ditentukan oleh persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak bukan ditentukan oleh pembangkang Pelantikan seorang Speaker dibuat menerusi persidangan DUN, maka kedudukan Ganesan sama ada masih sah sebagai Speaker atau sebaliknya juga perlu dilakukan menerusi kaedah yang yang sama.Sama ada Ganesan masih sah sebagai Speaker dan sebagainya adalah ditentukan oleh sidang DUN kerana yang melantik seorang Speaker bukan (Datuk Seri Mohammad) Nizar (Jamaluddin), (Datuk) Ngeh (Koo Ham) atau Nga (Kor Ming)...yang melantik Speaker adalah sidang DUN.

Jadi bukan Speaker yang haram tapi Nizar lah yang haram kerana masih lagi dengan sikap tidak menghormati kuasa Sultan.Sudah sudah la Nizar dan jangan lagi jadikan isu ini sebagai untuk mendapatkan simpati rakyat.Rakyat dah muak dan benci dengan sikap Nizar yang tak sudah sudah mahu menimbilkan kekacauan di Perak.

Terimalah hakikat yang Sultan dan rakyat sendiri sudah menyingkirkannya kerana ketidak mampuannya mendapat sokongan ahli ahli Dun.Apakah golongan minoriti yang berkuasa dari golongan majoriti.Kenapalah Nizar tak faham keadaan ini...Dah orang tak percaya kepimpinannya sudah sudahlah.Jangan diheret rakyat dalam perkara ini kerana rakyat sudah selesa dengan kepimpinan BN yang sentiasa memahami masaalah rakyat.

4 ulasan:

 1. umno zambry kadir yg dh mabuk kut hahaha
  syok sendiri..hahaha
  dh lapan kali kalah yop dlm prk kah kah kah

  BalasPadam
 2. kamu ni kaki putar, mana ada speker di angkut
  aish,, malu lah, kerja mafia,itu rampasan
  kuasa . walau dgn apa alasan sekalipon .orang
  yg bermarwah tak akan terima jawatan apa2pon
  dgn cara ini .melainkan orang yg mabuk kuasa
  kita bukan di zaman kesultanan melaka. malu
  dgn dunia sikit..

  BalasPadam
 3. Salam Merdeka,

  Semoga Allah melindungi bumi ini dari pengkhianat bangsa dan negara.

  MERDEKA ! MERDEKA ! MERDEKA !

  BalasPadam
 4. abih tu kalau wakil pr yg sibuk2 nak tarik adun2 bn utk bentuk satu kerajaan tu apa?? tlg jawap sikit org pr...sunnah nabi ker tu??

  -stupid pr-

  BalasPadam

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH