tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Jumaat, 28 Ogos 2009

TEOH BENG HOCK:DOKUMEN DIMUSNAHKAN SEKIRANYA KEDATANGAN SPRM DIMAKLUMKAN

Empat invois dan empat surat permohonan sumbangan, pasti tidak akan diperoleh daripada Teoh Beng Hock sekiranya kedatangan pasukan penyiasat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dimaklumkan lebih awal kepadanya.

Penolong Penguasa SPRM Selangor, Mohd. Najeib Ahmad Walat bersetuju kemungkinan dokumen yang diperoleh daripada komputer riba dan unit pemprosesan pusat (CPU) mendiang itu akan disembunyikan sekiranya notis diberikan dua atau tiga hari sebelum kedatangan mereka.

Beliau berkata demikian semasa menjawab soalan peguam pemerhati SPRM, Datuk Abdul Razak Musa berhubung ketiadaan notis awal kehadiran lima pegawai SPRM ke pejabat Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Seri Kembangan di Tingkat 15, Bangunan Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) di sini pada 15 Julai lalu.

Mohd. Najeib, 29, yang bertugas di Unit Perisikan SPRM Selangor merupakan seorang daripada lima pegawai tersebut.

Beliau turut bertanggungjawab mencetak empat invois daripada komputer riba dan empat surat permohonan sumbangan daripada ADUN Seri Kembangan daripada CPU milik Beng Hock.

Saksi inkues ke-18 itu turut menafikan pasukan penyiasat SPRM yang diketuai Pemangku Penguasa Kanan, Mohd. Anuar Ismail telah bertindak menyerbu pejabat ADUN Seri Kembangan.

Katanya, walaupun tiada notis geledah diberikan kepada Beng Hock mahupun ADUN Seri Kembangan, Ean Yong Hian Wah, mereka telah memperkenalkan diri serta memaklumkan tujuan kedatangan mereka.

Semasa disoal peguam pemerhati bagi keluarga mendiang, Gobind Singh Deo, saksi itu mengaku tidak mendengar suara orang bertengkar atau bergaduh semasa beliau ingin meninggalkan pejabat pada pukul 2.30 pagi, 16 Julai lalu.

Katanya, suasana pejabat SPRM pada malam tersebut tidak sunyi tetapi tenang walaupun ada beberapa pegawai sedang menyiapkan tugasan masing-masing.

Malah pada malam itu, beliau juga tidak melihat sesiapa disoal bertalu-talu dengan nada yang tinggi dan bengis sebagaimana Gobind menyoalnya hari ini.

Beng Hock, 30, Setiausaha Politik kepada Hian Wah ditemui mati pada 16 Julai lalu di tingkat lima Plaza Masalam selepas memberi keterangan berhubung berhubung siasatan penyalahgunaan wang kerajaan negeri Selangor.

1 ulasan:

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH