tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Sabtu, 22 Ogos 2009

TEOH BENG HOCK:POLIS GAGAL KESAN PENJENAYAH

Polis tidak menemui kesan cap jari pada enam botol minuman keras yang diubah suai menjadi bom petrol atau molotov cocktail sebelum dilempar ke pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) cawangan Klang dekat sini semalam.

Ketua Polis Selangor, Datuk Khalid Abu Bakar berkata, kejadian itu juga tidak dilihat oleh sesiapa berikutan tiada saksi yang tampil untuk memberikan maklumat.

"Walaupun begitu, kita akan tetap terus siasatan untuk mencari bukti-bukti lain yang dapat membantu menyelesaikan kes ini agar mereka yang terlibat dapat diberkas," kata beliau kepada pemberita ketika ditemui di lokasi dua penjenayah mati ditembak di Kayangan Heights di sini hari ini.

Semalam sebuah kenderaan rasmi milik SPRM cawangan Klang hampir hangus selepas dipercayai dilontar dengan bom petrol di tempat letak kereta pejabat suruhanjaya itu di Jalan Kota, Klang.

Kejadian tersebut disedari oleh pegawai SPRM bertugas kira-kira pukul 7.12 pagi setelah mendapati bahagian kiri hadapan badan kenderaan jenis Nissan X-Trail itu hampir hangus.

Polis turut menemui enam botol minuman keras yang dijadikan bom petrol.

Sementara itu, ketika diminta mengulas mengenai surat misteri mengandungi maklumat penting termasuk nama individu tertentu yang ada kaitan dengan kematian Teoh Beng Hock, Khalid berkata, siasatan dimulakan sebaik sahaja menerima surat itu dari koroner yang mengendalikan prosiding inkues.

Beliau bagaimanapun enggan mengulas mengenainya kerana ia melibatkan prosiding inkues.

Semalam, prosiding inkues menyiasat punca kematian Teoh Beng Hock dikejutkan dengan kemunculan sepucuk surat misteri yang dikatakan mengandungi maklumat penting termasuk nama individu tertentu yang ada kaitan dengan kematian Setiausaha Politik Exco Selangor itu pada 16 Julai lalu.

Surat bertarikh 5 Ogos 2009 dan mempunyai kepala surat sebuah agensi atau organisasi itu diserahkan kepada peguam pemerhati mewakili keluarga mendiang Beng Hock, Gobind Singh Deo selepas selesai prosiding inkues pada petang kelmarin oleh seorang individu yang dirahsiakan identitinya.

1 ulasan:

  1. Salam,

    Apa bentuknya lagi yang puak-puak ini hendak tonjolkan, memfitnah,mengganas, menipu, dan mengugut. Jenayah akan dibela dan dilindungi kalau berpihak kepada mereka......

    BalasPadam

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH