tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Ahad, 23 Ogos 2009

ZAMBRY NIZAR:KEDUDUKAN GANESAN SEBAGAI SPEAKER DITENTUKAN SIDANG DUN BUKAN IKUT KEHENDAK NIZAR

Kedudukan Datuk R.Ganesan sama ada masih sah sebagai Speaker atau sebaliknya ditentukan oleh persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak bukan ditentukan oleh pembangkang, kata Menteri Besar Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir.

Beliau berkata berkata pelantikan seorang Speaker dibuat menerusi persidangan DUN, maka kedudukan Ganesan sama ada masih sah sebagai Speaker atau sebaliknya juga perlu dilakukan menerusi kaedah yang yang sama.

“Sama ada Ganesan masih sah sebagai Speaker dan sebagainya adalah ditentukan oleh sidang DUN kerana yang melantik seorang Speaker bukan (Datuk Seri Mohammad) Nizar (Jamaluddin), (Datuk) Ngeh (Koo Ham) atau Nga (Kor Ming)...yang melantik Speaker adalah sidang DUN, jadi biarlah sidang DUN yang tentukan sama ada masih sah atau tidak,” katanya kepada pemberita selepas menyampaikan sumbangan bantuan Program Pembasmian Kemiskinan Bandar Majlis Perbandaran Manjung di sini hari ini.

3 ulasan:

 1. Bodoh betul kenyataan Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir. Adakah pelantikan Datuk R.Ganesan itu juga dibuat menerusi persidangan DUN yang sah ? Mungkin pada Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir sendiri pelantikan itu dianggap sah tetapi pada RAKYAT PERAK pelantikan itu haram dan tidak mengikut perlembagaan. Jangan lupa hanya RAKYAT PERAK sendiri yang boleh menentukan kehendak rakyat dan bukan Zambry seorang. Jadi tidak timbul persoalan kedudukan Ganesan itu kerana pelantikan itu sendiri adalah haram dan tidak mengikut perlembagaan .

  P/S : Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir sudah selesaikan hal air kotor berpasir di beberapa kawasan di Ipoh ke belum ??? Kalau belum cepat selesaikan dan jangan buat lawak lagi.

  BalasPadam
 2. MEMANG PUAK TU JENIS BANGANG, TAKKAN SPEAKER PUN NAK MAHKAMAH LANTIK, APA KELAS. KALAU SETAKAT SPEAKER USUNG AJA LETAK ATAS KERUSI,SETTLE
  KAH KAH KAH

  BalasPadam
 3. salam

  kalau keling mabuk todi maka si nizar ni mabuk kuasa

  begitulah perumpamaan yang jelas untuk si nizar yang sudah lupa dirinya sendiri

  salam

  BalasPadam

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH