tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Rabu, 26 Ogos 2009

TEOH BENG HOCK:PENGEBOMAN KENDERAAN SPRM TIADA KAITAN DENGAN KES TEOH BENG HOCK

Ketua Polis Selangor, Datuk Khalid Abu Bakar hari ini berkata petunjuk baru yang diperoleh daripada siasatan ke atas percubaan membakar kenderaan milik Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) tidak mempunyai kaitan dengan kes kematian Teoh Beng Hock.

Siasatan ke atas kes kejadian yang berlaku di pejabat SPRM Klang di mana kenderaan pacuan empat roda suruhanjaya itu hampir terbakar kerana dibaling dengan 'molotov coktail' awal pagi Khamis lalu juga sudah hampir selesai, katanya kepada pemberita selepas sesi dialog dengan badan bukan kerajaan yang mewakili kaum India di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Selangor, di sini hari ini.

"Kita tak mahu ulas apa petunjuk yang kita ada, tak ada kaitan dengan Teoh tetapi ada kaitan dengan SPRM," katanya.

Khalid juga memberitahu bahawa masalah pandangan serong masyarakat India terhadap pihak polis pada masa ini kebanyakannya adalah berkisar dengan salah faham dan kurangnya perhubungan antara kedua pihak.

Oleh itu, beliau berkata dialog seperti yang diadakan hari ini akan diadakan dengan lebih kerap agar dapat merapatkan jurang salah faham antara kedua-dua pihak.

Khalid berkata pada tahun lalu, 51.92 peratus daripada jenayah kekerasan di Selangor membabitkan kaum India manakala jenayah harta benda pula 36 peratus daripadanya membabitkan kaum India.

Bagi tempoh Januari hingga Julai tahun ini, 35.61 peratus daripada jenayah kekerasan di lakukan oleh kaum India dan 26.72 peratus bagi jenayah harta benda, katanya.

"Walaupun 35 peratus daripada kadar jenayah di Malaysia disumbangkan oleh Selangor, beliau berkata indeks jenayah negeri ini bagi tujuh bulan pertama tahun ini ialah 31,943 kes berbanding dengan 34,363 kes bagi tempoh yang sama dalam tahun 2008.

"Kes jenayah kekerasan dari Januari hingga Julai tahun ini telah menurun kepada 6,761 kes daripada 6,927 kes dalam tempoh sebelumnya begitu juga dengan kes jenayah harta benda yang telah menyusut kepada 25,182 dalam tujuh bulan pertama tahun ini daripada 27,436 kes dalam tempoh yang sama tahun lalu," katanya.


Tiada ulasan:

Catat Komen

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH