tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Rabu, 26 Ogos 2009

TEOH BENG HOCK:RUPANYA BENG HOCK TELAH BERGADUH DENGAN TAN BON WAH PADA PUKUL 2 PAGI HARI KEMATIAN NYA

12.15 tengah hari: Mahkamah berhenti rehat.

11.40 pagi: Mohd. Anuar memaklumkan kepada mahkamah bahawa beliau telah dimaklumkan oleh seseorang. Pegawai SPRM bernaman Bulkani Paharuddin bahawa terdapat pergaduhan antara Tan Bon Wah dengan si mati kira-kira pukul 2 pagi pada 16 Julai dalam tandas di bangunan SPRM Selangor.

Tan Bon Wah juga merupakan saksi yang hadir di pejabat SPRM untuk membantu siasatan11.15 pagi: Koroner membenarkan Abdul Razak meneruskan menyoal balas saksi ke-16, Mohd Anuar dengan memfokuskan terhadap keterangan saksi dan ekshibit yang berkaitan.

11.10 pagi: Prosiding diteruskan. Koroner menolak permohonan Gobind.

Koroner membuat keputusan bahawa prosiding akan diteruskan seperti yagn dipersetujui semalam bahawa hanya akan berdasarkan 4 dokumen yang dicetak dari laptop milik Teoh dan tidak akan melangkaui daripada dokumen berkenaan.

Isu 4 dokumen berkenaan akan hanya dibangkitkan apabila pegawai SPRM, Mohd Nazri Ibrahim iaitu orang yang bertanggunjawab merakam keterangan Teoh serta En. Najib iaitu pegawai yang mencetak dokumen berkenaan.

10.10 pagi: Gobind membantah kepada mahkamah bahawa peguam pemerhati SPRM, Datuk Abdul Razak Musa telah melanggar persetujuan yang dibuat semalam iaitu keterangan Mohd Anuar adalah hanya akan berdasarkan kepada keterangan Teoh yang telah dirakam oleh SPRM berdasarkan 4 dokumen yang dicetak daripada laptop milik Teoh.

Gobind membantah dengan mendakwa bahawa Abdul Razak telah mengambil kesempatan dengan menggunakan platform inkues ini untuk mendedahkan hasil kesemua siasatan SPRM.

"Kami tidak ada apa-apa yg ingin disembunyikan, kami boleh bawa saksi-saksi kami untuk menentukan tuduhan yang dibuat oleh Mohd Anuar.Tuduhan Mohd Anuar adalah tidak berasas. Ia tidak adil bagi anak guam saya iaitu si mati," katanya.

Gobind seterusnya mencabr Abdul Razak supaya mengemukakan kesemua dokumen-dokumen yang berkaitan untuk diteliti.

Beliau kemudiannya membuat permohonan kepada mahkamah supaya prosiding ini diteruskan dengan mengkaji dokumen-dokumen berkenaan seolah-olah prosiding rasuah.

Koroner kemudiannya menangguhkan prosiding sebelum membuat keputusan.

9.30 pagi: Koroner Azmil Muntapha Abas membenarkan permohonan Salim. Ean Yong kemudiannya masuk ke mahkamah.

9.26 pagi: Gobind memperkenalkan peguam Salim Bashir sebagai peguam yang akan mewakili YB Ean Yong Hian Wah.

Salim memohon kepada mahkamah supaya membenarkan Ean Yong mengikuti prosiding inkues pada peringkat ini kerana ia melibatkan keterangan Teoh kepada SPRM. Teoh merupakan Setiausaha Politik kepada Ean Yong.

9.25 pagi: Prosiding inkues bermula. Saksi ke-16, pegawai penyiasat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Selangor, Mohd Anuar Ismail tampil semula menyambung keterangan.

4 ulasan:

  1. Terkini TOYO & T.PENG SPRM SELANGOR ada kes untuk disiasat.....

    BalasPadam
  2. sepatutnya tiada sekatan sekiranya untuk mencari kebenaran . Andaikata terdapat bukti2 lain yg dapat digunakan bagi mengaitkan beberapa perkara sehingga bertemu dgn keputusan jg sebenarnya maka tidak perlu disembunyikan atau disimpan . Sekiranya ada unsur2 rasuah maka pembuktian ini dapat digunapakai bagi pendakwaan seterusnya tanpa mengganggu inkues untuk mencari punca kematian shj . Bagi saya, selepas diperhatikan perjalanan inkues ini , ianya tidak beriya2 untuk mencari punca kematian tapi lebih menjurus kepada mencari siapa pelakunya dan cuba untuk menegakkan hipotesis2 puak2 tertentu . Untuk mencari keadilan untuk semua , saya rasa tidak mungkin berlaku bilamana ada pemikiran membangkang membabi-buta .

    BalasPadam
  3. macam-macam la mamat ni,.dah tak nak ulas pasal permatang pasir ker?hehehheheh... apa plak kali ni...

    BalasPadam

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH