tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Selasa, 1 September 2009

ANWAR NIZAR BANGSA=T:HAI PENGKIANAT RAJA ,JANGAN CUBA BUAT HURU HARA BESOK.

Pengkianat bangsa dan pangkianat pada Raja Raja Melayu....Wahai si Nizar lahabau...jangan cuba buat perkara yang tak senonoh dan perkara yang melanggari undang undang kerana polis sudah memberi amaran dan menasihati orang ramai supaya tidak berkumpul berhampiran Bangunan Perak Darul Ridzuan di sini bagi menghadiri "Sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak" yang kononnya akan berlangsung di situ, esok. Pihak polis telah dimaklumkan oleh kerajaan negeri Perak yang sah bahawa tidak ada persidangan Dewan Undangan Negeri pada 2 September," katanya dalam satu kenyataan di sini.

Apa yang telah dirancang oleh Nizar adalah salah dari peruntukan undang undang kerana membuat perhimpunan haram.Kedegilan Nizar sebenarnya sudah membuka mata rakyat bahawa Nizar adalah pemimpin yang tidak menghormati undang undang dan tidak juga menghormati Duli Tuanku Sultan yang tidak merestui persidangan yang akan diadakan oleh Nizar.

Speaker DUN Perak, Datuk R Ganesan, juga telah membuat kenyataan bahawa tidak ada persidangan dewan pada tarikh itu. Bagaimanapun, polis telah mendapat maklumat terdapat pihak tertentu yang menghebahkan bahawa sidang berkenaan akan berlangsung esok dan turut meminta orang ramai supaya hadir di bangunan berkenaan. Demi menentukan keadaan keselamatan dan ketenteraman awam sentiasa terpelihara, pihak polis ingin menasihatkan orang ramai supaya tidak berkumpul berhampiran bangunan SUK Perak (Bangunan Perak Darul Ridzuan) esok.

Pihak polis tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan tegas mengikut lunas undang-undang terhadap sebarang perhimpunan haram pada hari berkenaan dan polis akan menyediakan anggota yang mencukupi dan mengambil langkah sewajarnya bagi memastikan keselamatan dan ketenteraman sentiasa terjamin.

Justeru,orang ramai diminta memberi kerjasama mematuhi perintah mahkamah dan tidak mengadakan perhimpunan secara haram.Andaikata Nizar masih dengan kedegilannya ,Bagi pendapat saya Nizar harus dikenakan tahanan ISA.

2 ulasan:

  1. DATOK HISHAMUDIN JANGAN ADA TOLAK ANSUR PADA PARA PENGKHIANAT INI, LANGGAR UNDANG UNDANG DAN BOLEH JEJASKAN KESTABILAN NEGARA TANGKAP GUNA ISA.MELAYU AKAN SOKONG.

    BalasPadam
  2. bintara muda
    aku sokomg 100% tangkap dan sumbat ke kemunting, biar mereka buat persidangan dalam tahanan kem kemunting pulak. Lepas itu baru meraka tahu menghormati keluruhan perlembagaan dan undang -undang.

    BalasPadam

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH