tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Selasa, 15 September 2009

ANWAR NIZAR BANGSA=T:KENAPA PAS TAKUT SANGAT DENGAN PENGUNDI POS

Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) memberi jaminan tidak berlaku penipuan atau pengundi hantu pada undi pos atau biasa dalam pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Bagan Pinang, 11 Oktober depan.
kenapa Pas begitu takut dengan pengundi pos.Mereka sebagai rakyat Malaysia berhak untuk memilih kerajaan yang mereka fikir layak.Jadi jangan lah Pas terlalu takut dan sangsi dengan undi Pos.Dalam sejarah pilihanraya Malaysia belum lagi berlaku penyelewengan terhadap undi Pos.Yang menjadi masaalah hanyalah tidak mempercayai apa yang dilakukan oleh SPR.Sebagai sebuah badan bebas SPR tidak dikawal oleh sesebuah kerajaan.SPR adalah sebuah badan bebas dan tidak perlulah Pas terlalu emosi dalam keadaan ini.Mungkin ini alasan Pas nanti ,kerana memang diketahui Dun Bagan Pinang adalah kubu kuat BN dan Pas akan mencari berbagai alasan untuk menafikan kemenangan BN pada prk nanti.Seharusnya Pas harus mempercayai SPR yang memang menjalankan kerja mengikut lunas undang undang.

Pengerusi SPR, Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof, berkata ia kerana hanya mereka yang layak boleh mendaftar sebagai pengundi pos dan proses pengundian dilakukan dengan disaksikan pegawai SPR, ejen calon dan parti yang bertanding dalam pilihan raya berkenaan.

Beliau berkata, kertas undi yang sudah ditanda pengundi pos juga akan dijaga rapi pegawai SPR di dalam bilik khas berkunci dan bantuan daripada pihak polis turut diminta bagi memastikan tiada cubaan untuk menambah kertas undi dalam karung undi pos.“Saya memberi jaminan tidak berlaku apa-apa penipuan dalam pengundian sama ada undi pos atau undi biasa tetapi sekiranya ada bukti, saya meminta mereka memaklumkannya kepada SPR,” katanya kepada pemberita di sini, semalam.

Beliau berkata demikian ketika mengulas dakwaan sesetengah pihak yang ragu-ragu dengan ketelusan undi pos.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH