tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Selasa, 15 September 2009

ANWAR NIZAR BANGSA=T:RAKYAT KELANTAN DINAFIKAN PEMBANGUNAN OLEH KERAJAAN PAS.

Kerajaan Pas Kelantan tidak menaruh minat tinggi untuk menjayakan pelan Pembangunan Ekonomi Wilayah Pantai Timur (ECER), menyebabkan negeri itu ketinggalan berbanding Pahang dan Terengganu.Mungkin dengan jaminan dari TGNA yang

Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Dr Awang Adek Hussein, berkata polisi dan sikap yang berubah-ubah pemimpin negeri terhadap projek itu menimbulkan keraguan pegawai yang bertanggungjawab untuk melaksanakannya.

Beliau berkata, ketidaktetapan polisi itu menjejaskan keyakinan pelabur dan merencatkan usaha kerajaan pusat untuk melaksanakan infrastruktur asas bagi pelaksanaan projek di dalam program ECER."Apa yang kita lihat, Kelantan tidak berminat terhadap projek-projek pembangunan termasuk ECER sebagaimana yang dirangkakan," katanya kepada pemberita ketika ditemui di sini, hari ini.

Beliau diminta mengulas kenyataan Timbalan Ketua Pengarah Pembangunan, Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia (LKIM), Mahad Khazin Hamzah bahawa lembaga itu telah menyediakan lebih 10 tapak untuk projek ECER di Tok Bali, Pasir Puteh namun tiada apa-apa tindakan yang diambil oleh kerajaan negeri untuk mengusahakannya.

Sehubungan itu, Awang Adek yang juga Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan Umno Kelantan berkata apa yang dilihatnya kerajaan negeri tidak bersungguh-sungguh dalam perkara itu seperti yang berlaku terhadap projek Universiti Malaysia Kelantan (UMK).Katanya, yang pasti rakyat Kelantan dahagakan projek pembangunan bagi mengubah masa depan mereka yang masih tidak menentu.

"Kita mahu pemimpin Kelantan menzahirkannya kalau nak katakan nak, jangan cakap sekali nak dan pada masa yang sama tak nak, ini tidak menyenangkan pegawai(ECER) mengambil tindakan," katanya.

Beliau berkata, pihak ECER mahu pastikan setiap projek yang dirancang dan dilaksanakan benar-benar mencapai kejayaan

Tiada ulasan:

Catat Komen

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH