tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Ahad, 13 September 2009

ANWAR NIZAR PEROSAK BANGSA=T:PEMBANGKANG TIADA MASA DEPAN DALAM POLITIK MALAYSIA.

Sejak berjaya memenangi beberapa negeri pada pru lalu,Pakatan Rakyat dilihat tidak mampu memberikan pentadbiran yang baik sebagaimana yang diberikan oleh kerajaan BN dari sejak negara belum Merdeka lagi.Kemenangan Pakatan pada pru lalu boleh diibaratkan hanya sebagai satu protes rakyat yang melihat kerajaan BN sedikit terlalai kerana terlalu yakin dengan kemenangan cemerlang pada pru ke 11 dahulu.

Belum sampai dua tahun kerajaan Pakatan mentadbir dilihat banyak sekali kepincangan yang membawa implikasi yang besar pada rakyat yang berbilang kaum dinegara ini.Ini memandangkan kemelut antara mereka dalam Pakatan Rakyat (PR) semakin membimbangkan terutama dalam isu membabitkan soal kaum dan agama.

Contoh yang ketara adalah isu kuil di seksyen 23 Shah Alam.Dilihat kerajaan negeri tidak mampu untuk menjadi sebuah kerajaan yang dihormati bila soal perpindahan kuil ini hanya diluluskan kerajaan negeri tanpa ada sebarang rundingan dengan masyarakat Islam yang merupakan suara majoriti di kawasan berkenaan.Perkara ini tidak akan menjadi isu sekiranya kerajaan Selangor yang diterajui PKR bertindak dengan adil terutama pada orang Islam disana dimana dilihat kerajaan negeri tidak perihatin dan tidak langsung mengambil berat akan masaalah orang Islam.

Kerajaan negeri hanya memikirkan keuntungan politik tanpa memperdulikan bantahan rakyat terutama masyarakat Islam.Begitu juga dengan soal arak dimana kerajaan negeri tidak langsung mengadakan sekatan dalam penjualan arak oleh peniaga peniaga yang mahu mengaut keuntungan dari hasil penjualan arak ini.

Lihat kerajaan Pakatan di Pulau Pinang pula dimana semasa pru lalu mereka telah membuat banyak janji kepada rakyat.Tapi akhirnya rakyat yang menjadi mangsa sekarang ini kerana kegagalan kerajaan menyelesaikan masaalah mereka.Ini termasuklah soal Kampong Buah Pala.Akhirnya rakyat faham siapa kerajaan yang perihatin dengan masaalah mereka.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH