tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Rabu, 2 September 2009

ANWAR NIZAR BANGSA=T:TUJUAN NIZAR DAN SIVAKUMAR ADAKAN SIDANG DUN HANYA UNTUK MENIMBULKAN KEKACAUAN.

Mahkamah Tinggi hari ini menolak permohonan injunksi bekas Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak, V. Sivakumar supaya Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK), Datuk Dr. Abdul Rahman Hashim tidak menghalang 'sidang DUN' esok.

Pesuruhjaya Kehakiman, Tarmizi Abdul Rahman memutuskan demikian di kamar beliau di sini pada pukul 4.30 petang ini.

Bagaimanapun, Sivakumar ketika ditemui pemberita di pekarangan mahkamah berkata, pakatan pembangkang akan tetap meneruskan 'sidang DUN' sebagaimana yang telah dirancang.

''Kita akan teruskan persidangan dewan sebagaimana yang dirancang kerana notis mengenainya telah dikeluarkan sebelum ini. Penolakan injunksi ini tidak boleh dijadikan alasan supaya 'sidang DUN' tidak diadakan.

''SUK tidak boleh halang kami memasuki bangunan dewan esok, kalau beliau berbuat demikian ia tetap menjadi kesalahan kerana menghalang wakil rakyat daripada menjalankan tugas,'' katanya.

Sementara itu, Ketua Penerangan Kerajaan Negeri, Datuk Hamdi Abu Bakar menegaskan, mahkamah telah membuat keputusan tepat kerana Sivakumar bukan speaker yang sah.

Malah, jelas beliau, Sivakumar selama ini telah melakukan jenayah kerana menggunakan kepala surat DUN mengeluarkan notis dan tidak menghormati Sultan Perak, Sultan Azlan Shah dalam usahanya mengadakan 'sidang dewan haram' esok.

Kata beliau, tindakan melampau wakil rakyat DAP itu telah mencemarkan institusi pentadbiran sedia ada kerana dalam amalan biasa, setiap sidang dewan mesti mendapat perkenan Sultan Perak.

''Jadi nampak sangat Sivakumar ini bukan hendak adakan sidang dewan tetapi beliau dan konco-konconya hendak timbulkan kekacauan dan menambah kekeliruan di kalangan rakyat.

''Mereka mahu melihat rakyat berada dalam keadaan resah dan tidak senang. Mereka mahu mengganggu pentadbiran kerajaan negeri.

''Jadi keputusan mahkamah sangat wajar kerana dibuat berdasarkan keadilan, kebenaran dan hak rakyat. Siapa Sivakumar ini? Dia bukan speaker, pasal apa mahkamah nak layan dia?'' ujar beliau.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH