tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Sabtu, 5 September 2009

ANWAR NIZAR JAHANAM:UMNO BN AKAN JADIKAN PENGALAMAN PRK DALAM MEMPERTAHANKAN DUN BAGAN PINANG

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata semua pemimpin Umno dan Barisan Nasional (BN) perlu menjadikan pengalaman yang diperoleh pada pilihan raya kecil sebelum ini sebagai iktibar bagi melakukan yang terbaik pada pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Bagan Pinang, Negeri Sembilan nanti.

"Kita dah ada banyak pengalaman dan pada kali ini, kerusi ini kerusi kita (Barisan Nasional), kerusi yang kita pertahankan, kita jadi juara bertahan dan kita akan buat segalagala yang perlu untuk mencapai kejayaan.

"Saya berharap pengalaman pilihan raya kecil sebelum ini dijadikan sebagai iktibar kepada kita, kepada pemimpinpemimpin Umno dan Barisan Nasional tentang apa yang harus kita lakukan (untuk mencapai) yang terbaik," katanya kepada pemberita selepas meninjau keadaan kuarters Jabatan Kerja Raya di Jalan Cheras di sini hari ini.

Najib yang juga Pengerusi BN berkata demikian ketika diminta mengulas harapan BN mempertahankan kerusi itu yang kosong ekoran kematian penyandangnya Azman Mohammad Noor, 54, semalam akibat jangkitan dalam darah.

Allahyarham Azman, yang juga Naib Ketua Umno Bahagian Teluk Kemang memenangi kerusi itu pada pilihan raya umum lepas dengan mengalahkan calon PAS Ramli Ismail dengan majoriti 2,333 undi. Azman mendapat 6,430 undi, manakala Ramli mendapat 4,097 undi.

Mengenai cadangan supaya bilangan perwakilan ke perhimpunan agung Umno ditambah sehingga 650,000 orang daripada 2,600 perwakilan pada masa ini, Najib berkata terlalu awal baginya untuk memberi sebarang komen kerana perkara itu masih di peringkat cadangan dan belum dibincang di peringkat Majlis Tertinggi Umno.

"Kita (Majlis Tertinggi Umno) akan memutuskan cadangan yang terbaik untuk masa depan parti itu dan pada masa ini kita sedang mendapatkan ulasan, cadangan balas dan tinjauan secara lebih terperinci atas setiap cadangan yang hendak dilakukan bagi penambahbaikan parti itu," kata Presiden Umno itu.

Beliau berkata demikian mengenai cadangancadangan yang diterima oleh Jawatankuasa Induk Pindaan Perlembagaan Umno yang diumumkan oleh pengerusinya Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein, yang juga Naib Presiden Umno semalam.

Najib juga berkata, sebarang cadangan mengenai pindaan itu perlu dibuat secara kolektif dan bukan dibuat secara peribadi.

"Jadi, biarlah proses itu berjalan dan saya bersikap terbuka dalam hal ini malah sayalah yang pertama mengesyorkan supaya Perlembagaan Umno ini dipinda, dirombak semula supaya Umno lebih demokratik dan telus.

"(Supaya) Umno dapat memberi keyakinan yang lebih bukan sahaja di kalangan ahlinya tetapi yang penting sekali, rakyat mesti lihat Umno ini sebagai parti yang menepati citarasa mereka," katanya.

Hishammuddin semalam berkata kesemua maklum balas mengenai pindaan perlembagaan parti yang diterima daripada akar umbi akan dibawa kepada mesyuarat Jawatankuasa Pengurusan Umno minggu depan sebelum dibawa kepada Majlis Tertinggi 11 Sept in

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH