tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Rabu, 23 September 2009

ANWAR NIZAR HARAM JADAH:BN PERLU AMBIL IKHTIBAR DARI PERMATANG PASIR

BN Perlu mengambil ikhtibar dari apa yang berlaku di Permatang Pasir agar pemilihan calon Di Bagan Pinang tidak akan menjejaskan rentak kemenangan yang sudah menjadi kubu kuat Umno selama ini.Kerana itulah faktor calon sangat penting di nilai agar apabila sudah dibuat pemilihan nanti tidak akan lagi berlaku sebagaimana di Permatang Pasir yang menimbulkan banyak kekeliruan pada pengundi dalam memilih calon yang sesuai untuk menjadi calon wakil rakyat kerana pemimpin yang baik dan dilihat bersih menjadi pertimbangan utama pengundi di Dun Bagan Pinang nanti.

Ini kerana calon merupakan juga faktor penting yang perlu diambil kira dan semua pihak akan merujuk tentang kelebihan dan mana-mana kelemahan yang ada dalam calon-calon tertentu dalam kempen nanti.Umno perlu pastikan kali ini yang calon BN nanti benar benar bersih dari sebarang masaalah yang sudah tentu akan dimainkan oleh Pas nanti untuk melemahkan jentera BN di Bagan Pinang nanti.calon yang dipilih oleh BN perlu memiliki kredibiliti supaya tidak menjadi asakan dan modal parti pembangkang dalam menyerang calon BN nanti.

Selain dari bersih dari sebarang masaalah dia juga mesti mempunyai kekuatan pada dirinya selain daripada kekuatan yang dia boleh dapat daripada parti agar pihak pembangkang tidak akan menjadikan isu kelemahan dirinya sebagai senjata untuk melemahkan BN dan Umno nanti.

Oleh itu UMNO tiada pilihan lain dan perlu memilih calon yang bersih daripada gejala politik wang dan rasuah untuk bertanding pada Prk di DUN Bagan Pinang.Sudah tentu pengundi akan terus mengekalkan kekuatan BN sekiranya calon yang diketengahkan nanti benar benar memahami masaalah rakyat disana agar pemimpin yang mereka pilih nanti mahu menjadi mata dan telinga pada mereka dalam menyelesaikan apa apa jua masaalah yang dihadapi penduduk di DUN Bagan Pinang.Sebenarnya UMNO boleh dan mampu untuk meraih dan mendapat majoriti yang besar pada pilihan raya kecil DUN tersebut yang mana DUN Bagan Pinang adalah merupakan kubu kuat Umno selama ini itupun jika pemilihan calon nanti benar-benar bersih.

Sudah tentu sekiranya calon yang tidak bersih di angkat sebagai calon di Bagan Pinang nanti, Tidak mustahil yang calon yang diketengahkan nanti akan menerima nasib sebagaimana di Permatang Pasir dan ini sedikit sebanyak akan memberikan kesan pada parti dalam mengharungi PR umum ke 13 nanti dimana BN akan tewas.

Walau pun Dun Bagan Pinang menjadi kubu kuat BN selama ini tapi tidak mustahil BN akan kehilangannya sekiranya BN masih tidak dapat membela nasib rakyat yang sudah tentu mahukan pembaharuan.Oleh itu amat penting bagi komponen BN agar terus berusaha dalam menarik sokongan kaum Cina dan India yang dilihat masih belum cukup untuk membantu BN memenangi pilihan raya berkenaan.

Jadi sebagai jalan yang terbaik dalam menuju jalan kemenangan adalah baik sekiranya semua pemimpin parti mengutamakan parti dan bukannya diri sendiri, sudah pasti semua masalah dapat diselesaikan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH