tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Rabu, 27 Mei 2009

ZAMBRY NIZAR:MOGOK LAPAR TAK DAPAT SAMBUTAN

Kempen mogok lapar anjuran pakatan pembangkang di sini hari ini bukan sahaja tidak mendapat sambutan, sebaliknya berjaya disekat daripada merebak hasil tindakan tegas pihak polis.

Pakatan pembangkang dilihat cuba mengheret kempen itu di luar bangunan Wisma DAP apabila mereka berarak ke bangunan Mahkamah Tinggi Ipoh.

Kumpulan terbabit memberi alasan berbuat demikian untuk memfailkan saman terhadap kerajaan negeri Barisan Nasional (BN) kerana memberhentikan ketua kampung lantikan pembangkang sebelum ini.

Pihak polis yang berkawal sejak awal pagi terpaksa memberi amaran berulang kali supaya mereka menghentikan perarakan itu namun kira-kira 70 orang penyokong pembangkang terbabit tetap berdegil.

Berikutan itu, polis terpaksa mengambil tindakan tegas dengan menangkap pemimpin dan penyokong parti pembangkang berkenaan seorang demi seorang sehingga pukul 11.15 pagi ini.

Ketua Polis Perak, Datuk Zulkifli Abdullah berkata, jumlah keseluruhan yang ditahan adalah seramai 19 orang termasuk lapan wakil rakyat pembangkang atas dakwaan menyertai perhimpunan haram dan menghasut.

Kata beliau, lapan wakil rakyat yang ditahan itu adalah Ahli Parlimen Ipoh Barat, M. Kulasegaran (DAP); Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Tronoh yang juga bekas Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) V. Sivakumar (DAP) serta ADUN Malim Nawar, Keshvinder Singh (DAP).

Turut ditahan ialah ADUN Menglembu, Lim Pek Har (DAP); ADUN Jalong, Leong Mee Meng (DAP); ADUN Teja, Chang Lih Kang (Parti Keadilan Rakyat); ADUN Pasir Pinji, Thomas Su Keong Siong (DAP) dan ADUN Simpang Pulai, Chan Ming Kai (PKR).

Jelas beliau, pada masa sama, polis turut menahan lapan orang awam termasuk dua warga asing yang turut terbabit dalam kempen tersebut.

"Polis melakukan tangkapan pertama pada pukul 7.45 pagi ke atas lima pekerja termasuk dua warga asing yang sedang memasang belon udara yang ditulis dengan kata-kata hasutan," katanya pada sidang akhbar di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Perak di sini hari ini.

Zulkifli berkata, tangkapan seterusnya dilakukan semasa mereka mahu berarak ke bangunan Mahkamah Tinggi kira-kira pukul 11.15 pagi kerana jelas sekali mereka mahu mengganggu ketenteraman awam.

"Sehingga pukul 4.30 petang ini, semua wakil rakyat dan empat penyokong pembangkang telah dibebaskan dengan jaminan polis.

"Lima lagi lelaki yang memasang belon pula dijangka dibebaskan petang ini juga selepas keterangan mereka diambil," katanya.

1 ulasan:

  1. Sehingga kini pemikiran saya masih tidak dapat menerima gagasan Nizar yang nak membuat mogok lapar dan setelah itu mengatakan puasa sunat pula.

    Saya tak tahu apakah ajaran agama Islam membenarkan ini semua.

    BalasPadam

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH