tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Khamis, 28 Mei 2009

UMNO PAS:PEMILIHAN PAS PUN ADA LARANGAN?

Rupanya Pas pun tidak berlaku adil pada calon yang bertanding.kenapa ada larangan menggunakan akhbar harakah,Selama ini Pas sering menuduh Umno tidak demokratik kerana ada berbagai seka

Pemimpin dan calon Pas yang bertanding pada pemilihan parti membidas tindakan Pengerusi Jawatankuasa Pemilihan, Datuk Mustafa Ali, yang mengeluarkan kenyataan secara terbuka mengenai larangan berkempen dalam Harakah, lidah rasmi parti itu.

Ketua Penerangan Pas, Datuk Mahfuz Omar, berkata, tidak wajar Mustafa membuat kenyataan secara terbuka mengenai larangan itu, sebaliknya memadai dengan menjelaskan kepada kakitangan Harakah untuk tidak menyiarkan apa saja kenyataan yang boleh dikaitkan dengan kempen.

Beliau yang juga calon Naib Presiden, berkata tindakan itu boleh dilakukan secara senyap kerana semua pihak terutama calon sedia maklum bahawa parti tidak membenarkan Harakah menyiarkan sebarang kempen kecuali yang membabitkan isu atau kenyataan daripada biro yang diketuai calon berkenaan.

Tidak perlu disebut di khalayak, seolah-olah menggambarkan betapa seriusnya isu itu cuba ditangani oleh parti sedangkan perwakilan sudah matang memilih pemimpin,” katanya.

Akhbar semalam melaporkan kenyataan Mustafa mengenai larangan berkempen dalam Harakah, tetapi mereka dibenarkan berkempen dalam media arus perdana.

Ketua Dewan Muslimat, Nuridah Mohd Salleh, berkata kenyataan secara terbuka mengenai isu itu mengundang pelbagai spekulasi yang boleh memburukkan imej parti, sedangkan ia tidak seteruk yang digambarkan.

“Tidak perlu membuat kenyataan seperti itu kerana saya lihat setakat ini tiada calon kenyataannya disiarkan dalam Harakah adalah semata-mata untuk berkempen, sebaliknya hanya menyatakan pendirian biro atau dewan diketuai mereka.

“Saya sendiri tidak pernah terfikir untuk berkempen walaupun saya mempunyai laman blog sendiri kerana saya yakin keupayaan perwakilan untuk memilih pemimpin mereka,” katanya.

Timbalan Pesuruhjaya Pas Terengganu, Datuk Harun Taib yang menang tanpa bertanding jawatan Ketua Dewan Ulama Pas turut memberi reaksi yang sama apabila mempertikaikan tindakan Mustafa.

“Tidak perlu mengeluarkan kenyataan seumpama itu kerana beliau adalah Pengerusi Harakah yang boleh memberi arahan secara terus supaya akhbar itu tidak dijadikan alat untuk berkempen oleh mana-mana calon.

“Saya yakin perwakilan lebih matang dan takkanlah perwakilan boleh disamakan dengan pengundi kawasan pilihan raya,” katanya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH